Директорът на трасето Зандвоорт Ян Ламерс предполага, че състезанието от

...
Директорът на трасето Зандвоорт Ян Ламерс предполага, че състезанието от
Коментари Харесай

Гран при на Нидерландия най-вероятно ще бъде отменено

Директорът на трасето " Зандвоорт " Ян Ламерс допуска, че надпреварата от Формула 1 за Голямата премия на Нидерландия, което е планувано за 3 май, няма да бъде извършено, макар че от най-престижната автомобилна конкуренция оповестиха, че на този стадий единствено отсрочват старта.

" Вече сме приели обстоятелството, че това е една от опциите. Има страни, в които вирусът към момента не бушува. Къде сме ние, стигнали ли сме към този момент пика на епидемията? ", попита Ламерс в изявление за motorsport.com единствено ден след отлагането на надпреварата.

" Изглежда, че в Китай обстановката се възстановява, само че в кой стадий от епидемията сме ние? Иска ни се с все сърце това да е нещо, което можем да направляваме, само че не е по този начин. Този вирус държи всички нас в тясна хватка.

Нормално е да ни е тъжно за почитателите, само че в последна сметка те живеят в същия този свят, в който е оповестена пандемия. Вирусът ни управлява и нищо не е под наш надзор. Вирусът е този, който диктува всекидневието ни. В момента обаче не можем да изкарваме нашето Гран при като огромна жертва, тъй като всеки ден банкрутират бизнеси, а хората разчитат на ежедневните си приходи, които при някои са нулеви. Толкова доста тъжни неща се случват по целия свят, че е цялостен парадокс да организираме съревнование на 3-и май. Дори и да можехме да го създадем, отново бихме се запитали дали е редно.

Ще бъдем пъклен щастливи, в случай че до юли можем да кажем, че планетата е свободна от вируса, само че какъв брой реалистично е това? В момента опциите са прекалено много и ние би трябвало да бъдем подготвени за всяка. Дори и надпреварата да бъде планувано за август от в този момент, огледайте се и ми кажете какъв брой реалистично звучи? ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР