Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски - д-р Дечо

...
Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски - д-р Дечо
Коментари Харесай

Директорът на УМБАЛ Св. Иван Рилски д-р Дечев е подал молба за напускане

Директорът на столичната болница " Св. Иван Рилски " - доктор Дечо Дечев, е подал молба за овакантяване, заяви Българска телеграфна агенция. По думите му един от претекстовете в молбата му за овакантяване е неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката. Д-р Дечев сподели, че не му е оказван политически напън да подаде такава молба. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му, допълват от Българската телеграфна организация.

Директорът на " Св. Иван Рилски " сподели, че е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването (МЗ) още през ноември, в което показва най-спешните за решение въпроси, свързани с активността и финансирането на болничното заведение. В писмото си, адресирано до служебния министър Асен Меджидиев, доктор Дечев показва 11 казуса, за решаването на които се постановат дейности от страна на Министерството на здравеопазването. По думите на шефа на болничното заведение към момента няма решение на всички посочени от него проблеми. 

Според доктор Дечев част от управлението на Министерство на здравеопазването евентуално е срещу станалото факт неотдавна вливане на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски ". Вливането на " Св. София " стана на 23 септември 2022 година Разрешението за новите действия, които се правят във към този момент новата болнична конструкция, е издадено на 12 декември 2022 година, добави доктор Дечев. Някои от поставените в писмото до Министерство на здравеопазването въпроси са свързани точно с активността на окрупнената болнична конструкция, оповестява още Българска телеграфна агенция.

Медици от болничното заведение се събраха на митинг пред лечебното заведение против подадената от шефа доктор Дечо Дечев молба за освобождение на поста, заяви БНР. Те упорстват за отдръпване на подадената от шефа молба за освобождение от поста. В самия завършек на събирането при медиците влезе шефът – доктор Дечо Дечев, който ги прикани да се върнат по работните си места.

Очаква се министър Меджидиев да се върне от отпуск и ще обсъдим въпроса дружно с него, сподели шефът на болница доктор Дечо Дечев, представен от Българска телеграфна агенция. Той благодари на премиера, че се ангажира персонално и изрази съмнение, че това, което ще реши, ще бъде в интерес на колектива и на болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР