Директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Атанас

...
Директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Атанас
Коментари Харесай

Главен инспектор Сълко Литов поема полицията в Карлово

Директорът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Атанас Илков показа пред кметовете на обитаеми места от община Карлово новия шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Карлово основен контрольор Сълко Литов. Това стана на среща в постройката на община Карлово в наличието на регионалния шеф на област Пловдив Здравко Димитров и кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов.

Главен контрольор Литов до момента е заемал служба н-к бранш „ Криминална полиция “ в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Карлово. Той поема поста след пенсионирането на досегашния шеф Христо Бахлов.

Старши комисар Илков срещна кметовете с полицейската конюнктура на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи и по-конкретно в община Карлово и уточни главните цели в работата на Министерство на вътрешните работи: битова престъпност, миграционен напън, пътна сигурност и положително административно обслужване.

На срещата бяха разисквани съществуващи проблеми в дребните обитаеми места и въпроси, които не са напълно от компетенцията на Министерство на вътрешните работи.

Кметът на общината Емил Кабаиванов благодари на ст. комисар Илков и гл. контрольор Литов за положителната взаимна работа досега. По време на срещата той разгласи, че община Карлово има подготвен план за видеонаблюдение в цялата община, с който ще кандидатства за финансиране непосредствено пред Европейската комисия. Проектът планува слагане на 130 камери за видеонаблюдение на територията на община Карлово и в случай че планът бъде осъществен ще се усъвършенства общата работа на Общината и Министерство на вътрешните работи в битката с престъпността. Кметът изиска от шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи, при опция, да бъдат разкрити сектори на полицията в с. Розино и градовете Баня и Калофер.

На срещата участваха още заместник-кметовете и секретарят на община Карлово, шефът на звено „ Инспекторат “ и началникът на Общинска самоохрана.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР