Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви във

...
Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви във
Коментари Харесай

САЩ: Путин се готви за продължителен конфликт

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс съобщи във вторник по време на чуване в Сената, че съветският президент Владимир Путин най-вероятно разчита решимостта на Съединени американски щати и Европейския съюз в Украйна да отслабне , оповестява " Ройтерс ".

" Несигурният темперамент на борбата... в комбиниране с действителността , че Путин е изправен пред противоречие сред упоритостите си и актуалните стандартни военни качества на Русия , евентуално значи, че идващите няколко месеца биха могли да бъдат по-непредвидими и евентуално ескалиращи ".

Тя добави, че " Москва продължава да употребява нуклеарна изразителност , с цел да възпира Съединени американски щати и Запада от увеличение на смъртоносната помощ за Украйна ". Въпреки това Хейнс акцентира, че съветският държавен глава " ще употребява нуклеарно оръжие единствено при екзистенциална опасност ".

Путин " се готви за нескончаем спор в Украйна ", разяснява още Хейнс. Путин " към момента има намерение да реализира цели отвън Донбас " и че актуалният фокус върху източния украински район е " единствено краткотрайна смяна за възвръщане на самодейността ".

Тя предизвести, че ескалацията през идващите месеци е допустима защото спорът прерасне " във война на безсилие ", като уточни, че Путин може " да се обърне към по-драстични средства , в това число налагане на военно състояние, преориентиране на промишленото произвеждане или евентуално ескалиращи военни дейности за освобождение ресурсите, нужни за реализиране на задачите му, до момента в който спорът се проточва или в случай че той счита, че Русия губи в Украйна. "
 Русия напомни за нуклеарната си теория
Русия напомни за нуклеарната си теория

Решението за потребление на нуклеарни оръжия принадлежи на Путин

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР