Директорът на НАП Галя Димитрова най-накрая се върна от отпуск.

...
Директорът на НАП Галя Димитрова най-накрая се върна от отпуск.
Коментари Харесай

Шефката на НАП най-накрая се върна от отпуск: Било й тежко да вземе това решение

Директорът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова най-сетне се върна от отпуск. Тя бе в заплатен годишен отпуск по време на хакерската офанзива против ведомството, на което е началник, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Докато течеше рецесията в Национална агенция за приходите с изтеклите данни на 5 милиона българи, Димиитрова не се появи нито един път.

Днес тя се е върнала от отпуск и даде изявление за бТВ:

„ Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален проект “, безапелационна бе тя.

Тя добави, че макар че не е била на работа, непрекъснато отдалечено е била с екипа си и се е обсъждала рецесията и са се вземали решения.

За оставка не сподели: Най-важно било да се преодолее рецесията, а оставки се подавали елементарно в сложен миг.

Но въпреки всичко предстояли диалози, след които ще стане ясно дали чиновници на Национална агенция за приходите ще понесат отговорност, в случай че бъдат открити пропуски в работата им.

На системата в Национална агенция за приходите били провеждани проби за сигурността на електронните услуги, подобен тест предстоял и в този момент поради промяната на касовите апарати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР