Директорът на НАП Галя Димитрова е изключително добър професионалист -

...
Директорът на НАП Галя Димитрова е изключително добър професионалист -
Коментари Харесай

Горанов проговори за хакерската атака срещу НАП

Директорът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е извънредно добър експерт - имам й цялостно доверие за всичко, с изключение на за осведомителната сигурност. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Горанов уточни, че ще има диалог с изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите. "Нека да установим за какво и по какъв начин се е стигнало до този пропуск. Иначе госпожа Димитрова не сте я виждали пред камери, защото е в заплатен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Изключително добър професиноалист, на който вярвам за всичко останало, с изключение на за осведомителната сигурност ", сподели още Горанов.

На въпрос дали е обикновено да не е имало инспекции в Национална агенция за приходите, министърът изясни, че това не е обикновено.

"Тепърва ще откриваме какви тъкмо са пропуските и на кого са. Това, което сме подхванали незабавно след установяването на приключване на информацията е с целия разполагаем запас и експертиза, която имаме.

В това число сме упълномощили на "Информационно обслужване " да извърши одит на системата и разбор на здравината й, с цел да се предотврати най-малко за бъдеще този пропуск. Никой не е очаквал едно от новите приложение ще бъде толкоз уязвимо ", уточни още министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР