Директорът на МВФ Кристин Лагард смята, че организацията може да

...
Директорът на МВФ Кристин Лагард смята, че организацията може да
Коментари Харесай

Кристин Лагард: МВФ може да стане координатор на глобалното регулиране на пазара на криптовалути


Директорът на МВФ Кристин Лагард счита, че организацията може да играе централна роля при координирането на световното контролиране на пазара на криптовалути.

В блогът си тя предизвестява за „ тъмната срана “ на криптовалутите и за рисковете, свързани с този пазар.

„ Независимо, че технологията блокчейн може коренно да промени доста сфери, с изключение на финансовата, криптовалутите съставляват сами по себе си заплаха, в частност, защото могат да бъдат употребявани като инструмент за пране на пари и финансиране на тероризма “, декларира Лагард, представена от непознати организации.

„ Разбира се, прането на пари и финансирането на тероризма, това е единствено една област от риска. Другата област – това е финансовата непоклатимост. Бързият растеж на пазара на криптовалути, неговата висока волативност и едва изразената връзка с обичайния финансов свят могат да основат нови уязвимости “, отбелязва тя.

Кристин Лагард декларира за нуждата от предприемане на ограничения в отговор на съществуващите опасности, отбелязвайки, че МВФ може да играе централна роля в този развой.

„ Нито една от страните не може да се оправи с тази опасност сама. МВФ има неповторима позиция, явявайки се конгрес за намиране на отговори на въпросите за пазара на криптовалути “.

Директорите на централните банки и финансовите ведомства на страните от G20 ще обсъдят въпросите за контролиране на пазара на криптовалути в хода на идната през идната седмица среща в Буенос Айрес.

Предложеният от Кристин Лагард проект за контролиране на пазара на криптовалути включва ограничения за отбрана на потребителите, потребление на принадлежности на биометрията, криптографията и изкуственият разсъдък за бързо различаване на подозрителни преводи, а също по този начин и въвеждане на единни правила за пазара в разнообразни страни.

Директорът на МВФ отбелязва, че „ не би било доста умно отхвърлянето на криптовалутите “. „ Трябва да приветстваме капацитетът им, само че и да осъзнаваме рисковете “, отбелязва тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР