Директорът на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе изрази свето

...
Директорът на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе изрази свето
Коментари Харесай

Директорът на Математическата гимназия в Русе: Трудът ни отиде на вятъра

Директорът на Математическа гимназия „ Баба Тонка “ в Русе изрази свето отвращение от това, че на елитната гимназия са отпуснати 4 вместо 5 паралелки за образователната 2018 - 2019 година, макар неоспоримите доказателства, че гимназията реализира високи резултати и всички работят старателно, с цел да привлекат положителни възпитаници.

Митко Кунчев недоумява и за какво "се ремонтира постройката на гимназията за 3 500 000 лв., а общината планува да е празна до 2 – 3 години ", написа dunavmost.com.

Ето какво още показа Кунчев в обществената мрежа. Публикуваме коментарът му без редакторска интервенция:

"Драги другари на МГ „ Баба Тонка “,

Нашият лозунг е ИДЕИТЕ НАМИРАТ БЪДЕЩЕ! Ние работихме старателно с цел да привличаме добриученици и с цел да реализираме високи резултати.

Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, изпрати писмо до колектива на гимназията, в което го поздравява за професионализма, по отношение на нареждането ни измежду първите 10 учебни заведения с най-високи резултати от извършените НВО в VII клас - май 2017 година – пето място.
На ДЗИ по БЕЛ през май 2017 година се класирахме на 15 място в страната /на първо място измежду учебните заведения в Русе/.

Мога да изброя още доста доказателства за резултатите от труда ни.

Винаги съм считал, че посредством упорита работа, постигайки високи резултати си осигуряваме 100% осъществяване на план-приема, освен това по първо предпочитание на учениците. За страдание трудът ни отиде напразно! Днес, 26 януари 2018 година, Росица Георгиева, Началник на РУО – Русе разгласи, че не приема предлагането на гимназията за банкет на 5 /пет/ паралелки за образователната 2018-2019 година и че позволява банкет единствено на 4 /четири/ паралелки. По този метод ще бъде решен казуса с намаляващия брой възпитаници и с обезпечаване на работна ръка в предприятията в Русе.

Не знам дали ще бъдат решени тези проблеми, само че разбирам за какво хората бягат от тази страна: най-мразените хора /училища/ са тези, които съумяват. Те би трябвало да бъдат ограничавани и в случай че може унищожени.

Не разбирам за какво се ремонтира постройката на гимназията за 3 500 000 лв., а общината планува да е празна до 2 – 3 години.

Бог да пази образованието в града ни, тъй като към този момент няма кой! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР