Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките

...
Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките
Коментари Харесай

Руски учен: Съществуват извънземни, които не искат да контактуват с нас

Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките Дмитрий Бисикало съобщи, че е допустимо да съществуват извънземни цивилизации, които не желаят да влязат в контакт с нас, заяви РИА " Новости ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Смятам, че съществуват извънземни рационални цивилизации - сподели той. - Възможно е да съществуват аналогични на нашата цивилизации. Те евентуално са доста. През 1960 година специалистът по астрономия и астрофизика Франк Дрейк от Калифорнийския университет в Санта Крус изведе формула, която разрешава да се реши броят на извънземните цивилизации, с които можем да изпълним контакт. В сходство с въпросната формула те са доста. "

По думите му, основната причина до момента да не са открити доказателства за битие на извънземни цивилизации е, че извънземните не желаят да влязат в контакт със земляни. Това може да е обвързвано с късата дълготрайност на живота на извънземна цивилизация. Бисикало означи, че откриването на свидетелства за битие на извънземен живот е измежду най-актуалните задания.

В края на юли бе оповестено, че галактическият телескоп " Тес ", който има за цел да търси екзопланети чрез директния способ, е пристъпил към осъществяване на научна стратегия. Учените се надяват благодарение на новия телескоп да открият огромни небесни тела, на които има подобаващи за живот условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР