Директорът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов отново обясни как

...
Директорът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов отново обясни как
Коментари Харесай

Михаил Константинов отново заговори за рискове при машинно гласуване


Директорът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов още веднъж изясни по какъв начин при машинно гласоподаване има „ медицински риск “. Теорията му е от началото на епидемията. Пред Нова тв през днешния ден той разяснява, че ограниченията и организацията на изборния развой би трябвало да бъдат съгласувани с медицинските експерти и всички сюжети да бъдат прегледани. Той бе безапелационен, че в случай че на хората в карантина не се разреши да гласоподават, това ще бъде тежко нарушаване.

Според него оповестената през вчерашния ден от президента дата за изборите – 28 март – е била най-очакваната. Тя се разисква още през цялото време на тази година. Другата допустима дата бе 23 май, само че тя значи два месеца без парламент, разяснява проф. Константинов.

Той акцентира още, че правото на глас е конституционно такова на всеки български жител като се изключи излежаващите санкции и тези под забраняване.

Константинов подсети, че Румъния да вземем за пример, към този момент е направила избори по време на коронавирус. И предложи да почерпим от опита на румънците. Това което видяхме там – едни огромни пространства, като ограниченията бяха спазени доста добре. Там обаче се записва най-ниската интензивност за последните повече от 30 години, подсети още проф. Константинов.

Има концепция хора, прекарали към този момент вируса, да образуват комисии в болничните заведения.

Отдавна повдигам въпроса, че гласуването с машини съставлява медицински риск. Машините, с които ще гласуваме, не са планувани за гласоподаване в пандемия, повтори няколко пъти математикът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР