Директорът на АДФИ Георги Начев казваше на финансовите инспектори по

...
Директорът на АДФИ Георги Начев казваше на финансовите инспектори по
Коментари Харесай

Албена Белянова: Ало, Банов съм е фарс - прокуратурата, АДФИ и МРРБ две години не са си мръднали пръста

Директорът на АДФИ Георги Начев споделяше на финансовите инспектори по време на едно от Националните заседания, да не си мислят, че те могат да “уредят нещата “ за някого по време на финансова ревизия, защото „ нещата “ не зависят от тях, дори не зависят и от него, а се вземат решение на друго, по-виско равнище. Това сподели пред Фрог някогашният зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова.
Цялата история по случая „ Ало, Банов съм “ наподобява на фарс. Прокуратурата, АДФИ, Министерство на регионалното развитие от две години имат отчет с установени нередности и нищо не се подхваща. Българска социалистическа партия анонсира по какъв начин ще създадат разкрития за корупция, обвързвана с инфраструктурни планове и с енергетика. За енергетиката не се чу нищо, а за плана за Ларгото разкриха единствено част от нередностите.

Казано беше, че следствието е вследствие на денонощната работа на екип. А в действителност часове са задоволителни, с цел да се запознае човек с отчета на АДФИ и да се види цялата картинка. За това, че прокуратурата разполага с отчета от две години за какво не споделиха? За опорочената процедура за избор на реализатор нещо да споделиха? За втория контракт за СМР нещо да чухте? За непотърсените по него неустойки? Остава чувството, че и Българска социалистическа партия деликатно преценя какви обстоятелства да оповести, с цел да не засегне и други нелицеприятни тематики.

Реакциите на ГЕРБ не са изненадващи. Едно и също се повтаря още веднъж и още веднъж. Клишета, опорки, нападки. Съмнявам се Велчев, Биков, Караянчева, Манев или който и да е от хвърлилите се на амбразурата да защитят Банов да е чел отчета на АДФИ, тъй като, в случай че го беше чел, всеки един от тях щеше да е по-внимателен в изявленията си, че разкритото е доносничество, подправена вест. Това главозамайване и тази незначителност няма да им донесат нищо положително.

Какво още разкри Албена Белянова за инспекцията на Ларгото и по какъв начин работи АДФИ, четете в рубриката „ Интервю “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР