Директно обезкървяване на системата на МВР и чистка, чиято цел

...
Директно обезкървяване на системата на МВР и чистка, чиято цел
Коментари Харесай

Демерджиев: Смяната на шефове в МВР обезкървява системата

Директно обезкървяване на системата на Министерство на вътрешните работи и чистка, чиято цел не са резултати. Така някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява във фейсбук профила си новината за промяната на регионални шефове на Министерство на вътрешните работи. Говори се, че това са шефовете на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца. За момента обаче те още не са заменени.

Демерджиев подсети и че сходна промяна е коментирана в изтеклия запис от Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

Ето какво написа някогашният вътрешен министър:

" Чистката беше предстояща и въпреки всичко е скандална, тъй като е нагла и безцеремонна. Целта не са никакви
" резултати в Министерство на вътрешните работи ". Целта е елементарна - " тяхното Министерство на вътрешните работи " да прави изборите. Казаха си го в записа, нали помните? " Ще вършим избори с наше Министерство на вътрешните работи " беше точният откъс от съвета на Политическа партия.

Над 10 шефа на Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи са " помолени " да освободят постовете си. Не са преназначени. Убеден съм, че това няма да са
последните рокади на това равнище! Директно
обезкървяване на системата. Преди локалните избори. Като вътрешен министър се стремях да правя оценка хората по работата им. Държах причините за назначение, пренасяне или освобождение на чиновници да са свързани напълно с професионалните им качества и резултати. Сега очевидно задачите са да се обезпечи комфорт на избрани партии за вота на есен. Като при Цветанов. Последната сходна безцеремонна чиста е точно по негово време.

Помним резултатите.

И няма да спре до тук. Те си го споделиха в записа:
" Службите са наши. ДАНС, НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи - това са наши хора, които са избрани от
посолството, дори имената са синхронизирани с
посолствата " Очакваме и тази чистка. "

 Факсимиле от обявата във фейсбук на Демерджиев Факсимиле от обявата във фейсбук на Демерджиев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР