Директни обвинения в присвояване на партийни средства отправят социалисти от

...
Директни обвинения в присвояване на партийни средства отправят социалисти от
Коментари Харесай

Социалисти: Атанас Пъдев обезкърви БСП в Павел баня. Стягаме редиците отново

Директни обвинявания в заграбване на партийни средства насочат социалисти от Павелбанско против някогашния ръководител на Българска социалистическа партия там Атанас Пъдев. Той хвърли партийния си билет в края на септември, когато шестима червени депутати напуснаха парламентарната група на левицата, а петима от тях и партията.

Според Пъдев напускането му се дължало на „ тоталното разминаване с водената от управлението на Българска социалистическа партия политика “.

Новината за излизането на Атанас Пъдев от редиците на партията е посрещната с огромна наслада всеобщо от социалистите в региона, за което свидетелстват постове в обществените мрежи, а през днешния ден и техни откровени разкази за безчинствата на експредседателя им.



На извършена среща с актива на Българска социалистическа партия от община Павел баня, инициирана от „ Позитано “ 20 след напускането Пъдев, се отзовават представители на 13-те обитаеми места.

Членовете на съществени партийни организации /ОПО/ описват пред пратениците на партийната централа за десетки неприкрити безобразия на Пъдев, измежду тях неналичието на офис, макар обезпеченото партийно финансиране преди 7 години за закупуването на постройка. Оправданието за неосъществената покупка на Пъдев е, че парите ги давал за наем, споделят социалистите.

Общинският съвет не е свикван от Пъдев партийците не помнят тъкмо от кой момент. На конференцията той посочвал кой да участва без да се преценява с издигнатите от ОПО делегати, като персонално звънял по телефона на ръководителите с императивна поръка за наличие на комфортни единствено на него членове.

В селищата, където ръководителят на ОПО не е бил „ негов човек “, Пъдев не зачитал за нищо и не контактувал с него.

Списъците с партийните членове за директния вътрешнопартиен избор изготвял самичък, в него включвал тези, които преценявал, а на останалите обявявал, че са изключени. Няма документи за такива решения за изключване, настояват социалистите от Павелбанско, никой партиен орган не се е произнасял.

На всеки неуместен Пъдев казвал, че е изключен от партията. Това довело до огромни персонални разочарования, тъй като всеки, дръзнал да бъде съпротива, бил заплашван. Бившият общински ръководител Пъдев стигнал до такава степен да „ поръчва “ опозиционерите си като в мафиотски филм - на входните порти на домовете на социалисти-критикари било изписвано с огромни червени букви "предател ", оплакват се намерено партийците.

Своеволията на Пъдев се разпростирали върху партийната каса, за чието положение в никакъв случай пред никого не се отчитал. За постъпващата партийна дотация и нейното разходване знаел единствено експредседателят, нито един социалист от региона не е бил осведомен за положението на финансите и тяхното харчене.

Част от членовете на партията в символ на противоречие спрели да заплащат членския импорт поради подозрения за злоупотреби, други социалисти трансферирали участието си в ОПО-та други общини.

На извършените последни три типа национални избори Пъдев не бил плащал на покровителите в секционните изборни комисии /СИК/. Той заставял ръководителите на съществени партийни организации да заплащат от членския внас на покровителите с ангажимента, че след това ще възвърне от партийната каса парите, само че това не се случвало.

По време на директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия, Атанас Пъдев направил десетки фрапантни нарушавания, описват покровители, участвали на произвола. Заключено останало помещението, където трябвало да бъде позиционирана Общинската изборна комисия /ОИК/, а членовете й прекарали изборния ден по домовете си.

Пъдев самичък бил водач на автомобила, пренасящ едната от двете преносими секции, което е тъпчене на изборните правила, защото той в този ден бил в качеството на ръководител на ОИК.

Десетки социалисти чак пред урната разкрили, че не съществуват в изборните описи, само че пък в тях участвало огромно количество умряли партийни членове, описаха потресени покровители от Павелбанско.

Сам Пъдев показал пред районна медия през 2016 година, че общинската организация в павелбанско е намаляла за година с 54 индивида. Сред тях имало минали в редиците на АБВ, самоизключили се и умряли. През пролетта на 2016 година в Българска социалистическа партия в региона социалистите били 234.

Сред тях и такива, които се канели да изоставен, несъгласни с едноличните решения и водената политика на Пъдев, написа още медията. Само в село Горно Сахране разочаровани били шестима, в Павел баня – към десетина.

През същата 2016 година, написа локалното районно електронно издание, Атанас Пъдев е бил прокурист на Движение за права и свободи, по време на повторното броене на бюлетините за кмет в общината, поискано от изгубилия претендент.

На Пъдев било издадено пълномощие с дата 1 ноември 2015 година да съставлява Движение за права и свободи „ при осъществяване на повторното преброяване на бюлетините от извършения втори тур на изборите за кмет на община Павел баня от 1.11.2015г., разпоредено с определение на съда от 18.11.2015г. “.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в павелбанско по това време са нямали публично подписано съглашение за взаимоотношение, удостоверяват пред медията самият Пъдев.

Социалисти от региона споделили пред публицисти, че държанието на бесепаря в общинския съвет на Павел баня показвало противоположното – че има скрито съглашателство сред двете партии и то по доста мотиви, което не се приемало с утвърждение от членската маса на левицата.

Още тогава станало ясно, че поради тайните игри на Пъдев с депесарите, социалисти напускали структурите по места.

На Пъдев се приписва публично и бламирането на общинския бюджет на Павел баня преди няколко години, поради което някогашният кмет на общината Станимир Радевски се принудил да напиша отворено писмо до тогавашния ръководител на столетницата Михаил Миков.

Краткият престой на Пъдев в Народното събрание като народен представител през 2013-2014 година оставил горчиви мемоари за кадруването му в Старозагорска област, за което приказват медийни изявления, а най-фрапиращият образец е ротацията на шефовете на старозагорското ВиК, в интерес на непосредствен негов другар и съгражданин от Павел баня.

Днес хората виждат вяра в напускането на партията от Атанас Пъдев, споделят самите те. Започва развой на консолидация и завръщане в партията на прокудени от към този момент екссоциалиста, трансформирал се в дерибей в района.

След срещата на актива на Българска социалистическа партия в Павелбанско с представителите на „ Позитано “ излиза наяве, че до една седмица ще бъде конкретизиран точният състав на организацията и ще се преценя дали да бъде препоръчано на Националния съвет на Българска социалистическа партия провеждането на цялостен цикъл доклади и избори или да се проведат нови събрания, които да излъчат делегати за конференция за изберането на нов ръководител, нов пратеник на конгреса и представител в Областния съвет.

„ Работеше за всички други, включително за Движение за права и свободи, само че не и за партията. Беше трансформирал Българска социалистическа партия в лична компания “, описват членовете на БСП-Павел баня.

„ Радваме се, че този човек напусна партията, тъй като в Павел баня сме обект на насмешки и никой не ни има вяра. Единствената цел на Пъдев беше персоналната му реализация. Не смеехме да се оплакваме, тъй като ставахме обект на тормоз от Пъдев “, откровеничат хората, през днешния ден към този момент стимулирани да си възстановят структурата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР