Dir.bgУтрото на 14 юни е най-щастливото в живота на 42-годишната

...
Dir.bgУтрото на 14 юни е най-щастливото в живота на 42-годишната
Коментари Харесай

След 15 години борба и загуби майка гушка три деца

Dir.bg

Утрото на 14 юни е най-щастливото в живота на 42-годишната пловдивчанка Албена Панева и нейния брачен партньор Владимир Куманов. Защото сърцата и домът им към този момент са цялостни. Вече са петима.

Болката, загубите и 15-те години битка са зад тила им, а в ръцете им са трите им чеда – 2-годишната Мария Виктория и новородените Димира и Самуил.Всичко стартира през 2004 година, когато Албена и Владимир, млади и влюбени, мечтаят за дете, написа dir.bg.

“Като при всички двойки това беше предпочитание, което следва любовта. Повече от 5 години минаха в очакване на бременност. Времето беше съпроводено с физически раздели и като че ли обяснявахме неналичието на бебе с тях. За страдание прекомерно късно разбрахме, че има проблем. Пристъпвайки към кабинета на лекаря към момента бях сигурна, че проблем няма. Сега като се връщам обратно ми звучи самонадеяно, само че животът ми не беше се сблъсквал със света на репродуктивните проблеми. Това, че не се получаваше при нас, отдавах напълно на обстоятелството, че работата и на двама ни беше обвързвана с пътувания в чужбина ”, описа пред Dir.bg Албена.

Снимка: Личен списък

“Студеният душ ” в лекарския кабинет, ги повежда по сложния и изпълнен с доста болежка път на всички двойки с репродуктивни проблеми.

При прегледите се оказва, че младата жена има голяма миома, запушени тръби и тромбофилия. Следва интервенция, при която миомата е отстранена. Заради запушените тръби обаче бременност по натурален път е невъзможна. Албена и Владимир се доверяват на доктор Георги Стаменов и стартират процедурата за ин витро.

“Забременях, само че изгубих бебето в седма гестационна седмица. Последва втори трансфер, още веднъж имаше бременност и още веднъж загуба в 8 седмица. Третият опит приключи по същия метод. Не е елементарно да загубиш три деца едно след друго, откакто си чул сърчицата им. Страхувах се след всеки позитивен тест за бременност, до каква степен ще стигнем „ този път ”. Сякаш дългочаканият позитивен тест за мен беше след 7-ма седмица на бременността. Но продължихме напред, тъй като имаше вяра и метод ”, през сълзи си спомня Албена.

В този толкоз сложен миг, лекарите й оповестяват, че оттук насетне шансът й да стане майка е единствено един – инвитро процедура с донорска яйцеклетка.

“Когато искаш да имаш дете, което да отгледаш, да му дадеш обич, да му дадеш бъдеще и си губил късмет три пъти, не ти остава нищо друго, с изключение на да вярваш. Тогава в живота ми се появиха, като две положителни феи, девойките от Фондация “Майки за донорство ”. Те – Мариела Куртева и Виктория Димитрова, не ти дават късмет да губиш вяра. Те имаха вяра повече и от мен ”, добавя 42-годишната жена.

Албена и Владимир поемат протегнатата ръка. И чудото се случва – непозната жена подарява яйцеклетки, инвитрото е направено, следва позитивен тест за бременност и трудно сложни 9 месеца в очакване, с цел да се роди Тя. Мария Виктория проплаква на 13 юни 2017 година

“За мен всички тези дами донори са неповторими. Те са ангели, невероятни дами, отделили от времето си с цел да оказват помощ на дами с проблеми като мен. За да бъдем ние майки. Никоя дума не би била задоволителна. Да кажа, че и благодаря е малко, да кажа, че за мен е Ангел и най-хубавият човек – още веднъж ще е малко. Може би ще желая да и кажа доста неща, само че може би бих и замълчала. За да чуе по какъв начин мощно бие пулсът ми. За чуе по какъв начин приказват очите ми и треперещите ми ръце ”, сподели още Албена.

Месеците минават, Мария Виктория пораства, а Албена и Владимир вземат решение, че желаят още детски смях в дома си. И потеглят още веднъж по познатия, само че бодлив път.

“Когато щерка ми навърши една годинка към този момент знаех, че още веднъж ще опитам и ще се боря да стана майка. Лекарят ми сподели, че в случай че желая още деца, би трябвало да стартираме незабавно. И започнахме. И още веднъж негативен тест, болежка и още веднъж битка. През октомври 2018 година видях двете чертички. И чух…две сърца. Страх ме беше да се развеселявам. Две бебета бяха още по-трудно за изхабяване от едно в моя случай ”, изяснява младата жена.

Снимка: Личен списък

Бременността на Албена се развива добре до 30-та гестационна седмица, когато получава кръвоизлив. Оказва се рядко затруднение, което постанова бъдещата майка да остане за непрекъснато на легло в болница.

На 23 май екипът на доктор Стаменов в МБАЛ “Надежда ” изражда близнаците. Така на бял свят се появяват Самуил с тегло от 2220 грама и Димира, която тежи едвам 1840 грама. Бебетата са поети от неонатолозите, ръководени от доктор Стоичкова, а на 14 юни в прелестно здраве са изписани.

“Благодаря на лекарите – гинеколози, неонатолози, на Мариела и Виктория от “Майки за донорство ” и особено на дамата, която подари яйцеклетки – ти ми даде Всичко и постоянно ще си част от молитвите ми и моето семейство. Прибираме се вкъщи с три деца, тъй като чудесата идват от положителните сърца ”, заключи щастливата Албена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР