Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа

...
Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа
Коментари Харесай

Турция връчи нота на България заради проверките на турско-българската граница

Дипломатически източници от Анкара оповестиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България поради инспекциите на турско-българската граница, оповестява БНР. Десетки рейсове, идващи от Турция, чакат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Опашката е поради инспекции на влизащите в България, ден преди втория тур на президентските избори у нас.

На пункта тече взаимна интервенция на Национална агенция за приходите, Икономическа полиция и Агенция " Митници " против контрабандата и противозаконната търговия.

Турският общоприет консул в Пловдив Корхан Кюнгерю късно нощес е отишъл на граничния пункт " Капитан Андреево " и е разговарял с ръководителите на пункта.

Собственик на превозваческа компания заяви, че 90 % от курсовете на рейсовете по постоянните линии към Турция са анулирани. Причината е, че над 30 рейса са били блокирани през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". По думите му са се правили щателни инспекции на всеки рейс, като това е отнемало по 4-5 часа.

От Министерството на външните работи отхвърлят коментар по отношение на обстановката на българо-турската граница и информацията, че Анкара е връчила дипломатическа нота на страната ни поради инспекциите по границата на влизащи у нас пътнически рейсове. От там допълват, че, в случай че има позиция от страна на България, тя ще бъде публикувана публично.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР