Дипломат №1 на Европейския съюз и вицепрезидент на Еврокомисията Жозеп

...
Дипломат №1 на Европейския съюз и вицепрезидент на Еврокомисията Жозеп
Коментари Харесай

Борел: ЕС няма да бъде завършен, докато не присъедини Западните Балкани

Дипломат №1 на Европейския съюз и вицепрезидент на Еврокомисията Жозеп Борел съобщи в Прищина, че Европейски Съюз няма да бъде приключен, до момента в който не интегрира Западните Балкани.
На конференция след среща с президента на Косово Хашим Тачи, Борел съобщи, че Европейски Съюз няма да допусне съществуването на разграничени Балкани отвън европейското семейство.
„ Европейски Съюз не е приключен без Западните Балкани и желаеме да подсигуряваме непоклатимост и сигурност за всички, тъй като тези цели са в наш интерес. Няма да си позволим да имаме разграничени Балкани, страни, разграничени една от друга, отвън европейското семейство. Трябва да спрем страданието, което се случва в света “, сподели Борел.
Европейският посланик изрази вяра, че Косово скоро ще получи държавно управление, за което по думите му получил удостоверение от президента Тачи.
„ Косоварите са свободни да вземат решение за личното си бъдеще и от тях зависи да вземат решение за държавно управление, а не да приказват с нас за това. Искаме да ви забележим да създадете държавно управление колкото се може по-скоро и съм благополучен, че президентът ми сподели, че това ще се случи и ще помогне да стартираме договаряния допустимо най-скоро “, сподели Борел.
От Прищина Борел отпътува за Белград за срещи с президента Александър Вучич и други политици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР