Динената диета, включваща така наречените ''разтоварващи дни'', в които човек

...
Динената диета, включваща така наречените ''разтоварващи дни'', в които човек
Коментари Харесай

Ето кога разтоварващата диета с диня е опасна

Динената диета, включваща по този начин наречените ''разтоварващи дни'', в които човек яде единствено любеница, може да докара до здравословни проблеми, разкри медицинският специалист Александра Филева.

Динята съдържа доста фибри и една закуска може да компенсира една трета от дневната норма за консумация на фибри. При такава диета тежестта понижава, само че не се губят непотребните килограми, а течността, която човек задържа. Заедно с това организмът ни изхвърля калий и калций, изяснява специалистът.



Хората с понижена бъбречна функционалност не би трябвало да се подлагат на динена диета, тъй като организмът им няма да може да се освободи от непотребната течност, споделя специалистът. Поради обстоятелството, че динята съдържа доста калий, при хората с нарушена бъбречна функционалност равнището му в кръвта може да стане прекомерно високо. Това води до обща уязвимост, изтръпване и мравучкане на пръстите, както и нарушавания на сърдечния темп, изяснява Филева, представени от Vesti.bg.

Хапването на любеница може да заплаши и хората с храносмилателни нарушавания, тези, които страдат от диабет, също. Причината е високият гликемичен показател на плода.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР