Динамо (Киев) за втора поредна година спечели Суперкупата на Украйна,

...
Динамо (Киев) за втора поредна година спечели Суперкупата на Украйна,
Коментари Харесай

Динамо Киев вдигна Суперкупата на Украйна

Динамо (Киев) за втора поредна година завоюва Суперкупата на Украйна, откакто се наложи с 2:1 над първенеца на страната Шахтьор (Донецк). И през предишното лято този мач се игра в Одеса, очевидно трансформирал се в щастливо място за синьо-белите от Киев.

Динамовци нанесоха своя удар в границите на три минути в края на срещата, когато означиха два гола посредством Бурда и Гармаш. Алан Патрик откри резултата за Шахтьор в края на първото полувреме.

Първото полувреме мина в офанзиви и в двете направления, като още в 4-ата минута шахтьорите можеха да открият, само че Марлос пропусна. Динамо отговори в 26-ата минута с хубава офанзива от дясно.

На 10-ия метър Бенямин Вербич получи топката и стреля, само че бранител подложи крайник и избави сигурен гол. В 40-ата минута Шахтьор пропусна една обстановка, само че във 2-ата минута на добавеното време след осъществяване на корнер и едва изчистване на отбраната, топката попадна в Алан Патрик, който я прати в мрежата на вратаря Олександър Бойко.

Динамо беше по-активният тим през второто полувреме, като Шахтьор разчиташе на контраатаки. При една от тях страховит удар на Марлос беше избит с класа от Бойко. В 80-ата минута обаче при центриране от корнер Микита Бурда се пребори с персоналния си конкурент и отклони топката в мрежата на ветерана Андрий Пятов. Само след три минути при далечно подаване от ляво, падайки в единоборство Денис Гармаш насочи топката в мрежата за крайното 2:1. Последната опция за Шахтьор беше в 1-ата минута на добавеното време, основана от Тайсон. Тете получи топката от дясно в наказателното поле, само че не откри вярно решение и Бойко улови./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР