Димитър Златков, който загуби дома си при големия пожар в

...
Димитър Златков, който загуби дома си при големия пожар в
Коментари Харесай

Изгорялата къща на Димитър Златков от Ощава е почти завършена

Димитър Златков, който загуби дома си при огромния пожар в Кресненското дефиле това лято, ще влезе в новата си къща до два месеца. Това твърдят строителите, които от септември всеки ден работят на обекта. С помощта на доброволци и донори, къщата към този момент е издигната на два етажа, а покривът е съвсем подготвен. Предстои скоро да се сложи и дограма.

Ощава, Кресна

Димитър Златков загуби дома си точно на 67-я си рожден ден. Огънят изпепели къщата и спестяванията му. Той обаче не загуби религия, че нещата някак ще се наредят и с неспокойствие чака да заживее в новия си дом.
Димитър Златков: Добре, всичко върви обикновено, хубаво. От хубаво по-хубаво ще стане, това е, но си е напрежение. Човек се тормози, не може да ти е безразлично от това, където е минало.
Всеки ден Христо Серафимов и строителната му бригада пътуват над 20 км от село Брезница до тук, с цел да оказват помощ.
Христо Серафимов, строителен служащ: На мен ми е драго, че му оказваме помощ на тоя човек, би трябвало да успеем да я създадем къщата. Притиска ни времето да я покрием, по-късно покрием ли я вътре ще се работи. Очакваме 2-3 дни тука времето да поутопи снега и ще дойдат и доброволци още да оказват помощ за преместване на керемидите и качване.
В дарителската сметка за потърпевшите от пожара хора към този момент са събрани 25 хиляди лв.. Парите ще бъдат употребявани за пазаруване на фургони и непълен ремонт на другите наранени домове в селата Ощава и Стара Кресна. В момента хората се нуждаят от сено и фураж за животните, защото огнената буря изпепели пасищата в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР