Димитър ПоповИ на тези избори президентът Радев, когото най-сетне и

...
Димитър ПоповИ на тези избори президентът Радев, когото най-сетне и
Коментари Харесай

След изборите: Закон за лустрация на руските агенти!

Димитър Попов

И на тези избори президентът Радев, който най-накрая и негови последователи намерено назовават съветски сътрудник за въздействие, към момента има цялата власт в ръцете си, а парламентарните партии не демонстрират с нищо, че са подготвени да активизират своите гласоподаватели против зловредното съветско въздействие, което Радев персонифицира.
Напротив: с помощта на проруската президентска власт, партиите в страната се разделиха или на искрено проруски, или на срамежливо - евроатлантически, като вторите даже

не смеят да се конфронтират

нито с президента, нито с Русия. От 2 години насам съветските сътрудници са на власт и тази обстановка е рискова среда за евроатлантическото бъдеще на страната.
Тя може да се промени след изборите на 2 април. Прогнозите демонстрират, че декларираните като евроатлантически партии ще бъдат голямо болшинство в бъдещия парламент. Ако съумеят да превъзмогнат страха си от Русия и вътрешните крамоли, те ще могат да създадат коалиция за ръководство, която изключва президента, Българска социалистическа партия и Възраждане от всякакво присъединяване във властта, като по този начин

ще спасят българската страна от лапите на Кремъл

и ще запазят бъдещето на България като страна от Западния либерален свят.
Ако обаче не съумеят,/защото компликациите пред такава коалиция са огромни/, е допустимо и идващият парламент да не изкара повече от няколко месеца, а властта още веднъж да остане в ръцете на Радев. Ето за какво, след изборите на 2 април, като застраховка против подобен скептичен вид, евроатлантическото болшинство в Народното събрание би трябвало да разиска и одобри

Закон за лустрация на политици и висши държавни служители,

работещи скрито или очевидно за Русия.
Мотивите за приемане на подобен закон са ясни: Русия ни е оповестила война – на България, на НАТО, на Европейски Съюз, и на целия свободен свят. Тя води и гореща война в Украйна, като заплашва с ракети цяла Европа, в това число и нас. По съветската теория за сигурност ние сме вражеска страна. Следователно е редно България да предприеме дейности за ограничение на опциите за вредителство, които вражеска Русия има на българска територия. Това е обикновен инстинкт за държавно самозапазване, и защото Народното събрание е съществена институция, този инстинкт би трябвало да се задейства точно оттова.
Първата и най-важна мярка в подобен закон е щателна инспекция на всички във властта, свързани с Русия по политически, стопански, финансов, шпионски, агентурен, фамилен, полов или различен метод. За тези от тях, за които се намерят доказателства, че интензивно сътрудничат на вражеската страна и вредят на българския интерес, би трябвало да последва възбрана за заемане на избрани държавни длъжности за дълъг интервал от време.
Особено щателни би трябвало да бъдат инспекциите измежду политиците. В последните години, изключително след войната в Украйна, доста от тях демонстрират очевидно или скрито съпричастие с агресора Русия. Русофилството измежду политическите партии се трансформира в

зараза, която разрушава имунитета на страната

и нейния суверенитет.
При това политиците нямат никакво солидно опрощение за своето държание. Преди години България беше под властта на Москва, и тогавашните комунисти не смееха да сърдят Русия, тъй като страната беше мощно обвързана и подвластна. Тогава 70% от износа и 90% от вноса на България беше със Съюз на съветските социалистически републики, а всеки опит за политическа самостоятелност от Москва щеше да докара съветски окупационни войски в София.
Днес България е член на НАТО и е изцяло предпазена от най-мощните армии в света. Това прави изцяло невъзможна опасност за съветско военно навлизане у нас. Като член на Европейски Съюз, ние имаме и цялостна икономическа самостоятелност от Русия – видя се, че можем и без съветски газ, и без съветски нефт, и без съветско атомно гориво. По самостоятелна и предпазена от Русия България не е била в никакъв случай преди! Следователно страхът, че националния ни интерес ще пострада от борба с Русия, е ненужен боязън.
Той по никакъв начин не приляга на тези политици, които оправдават своята работа на Москва с български национални ползи. Мотивът за тяхното държание е напълно друг - персонални зависимости от Кремъл.
Ясно е, че в случай че преброим в този момент тези политици, които са служили или намерено, или скрито на Русия, ще създадем толкоз дълъг лист, освен това с доста настоящи имена, че самата концепция те да бъдат отстранени от властта, може да наподобява неуместна. Та те ще се окажат болшинството от българската политическа класа! Трудно е също на такива хора да им се лишават привилегиите, които демократичната политическа система дава на всички жители, тъй че тяхната лустрация няма да е нито лесна, нито бърза работа.
И въпреки всичко отнякъде би трябвало да се започне… Един предстоящ закон за лустрация на съветските сътрудници ще ги освети и ще им отнеме настоящия комфорт необезпокоявано да прокарват съветски ползи във властта.

Сайт със лист на подвластните от Русия

ще е първа крачка в тази борба против нездравословното съветско въздействие у нас. Приеме ли подобен закон, със съответната комисия за инспекция и осветление на съветските сътрудници, даже да не сформира държавно управление, идващият парламент ще е извършил най-малко 10% от своя дълг към българския суверенитет.
Естествено, последващи служебни държавни управления на Радев ще блокират лустрацията по всевъзможен метод, само че тогава президентът и неговата военна клика ще бъдат застрашени от импийчмънт поради несъблюдение на парламентарно признат закон и тъпчене на Конституцията. Още повече, че самият Радев ще е обект на осветление за съветски зависимости…
С сътрудниците на Държавна сигурност се провалихме, в случай че не опитаме да изхвърлим от властта и съветските сътрудници, ще би трябвало да сложим въпроса без заобикалки: „ Що е то самостоятелна страна и има ли тя почва у нас? ”
Дни преди изборите всички приканват гласоподавателите да гласоподават. Е, който желае, ще гласоподава, който не -не!
Далеч по-важно е обаче политиците да си опичат мозъка след изборите, тъй като даже прословутото българско самообладание има край!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР