Димитър Попов, специално за Faktor.bgНе знам защо, но напоследък все

...
Димитър Попов, специално за Faktor.bgНе знам защо, но напоследък все
Коментари Харесай

Сънят на държавните институции ражда чудовищни казуси!

Димитър Попов, особено за Faktor.bg

Не знам за какво, само че в последно време все се постанова да изяснявам, че комбинацията от географската област и протестиращо население към момента не е демократична страна. Трябва да се добави проведен ръководещ хайлайф, който е кадърен да управлява двете съставки - да основава държавни институции, да следва държавна идеология, да употребява ресурсите и така нататък Ние територия имаме, народ също, митинги – колкото желаете, само че зле организиранияj ни хайлайф не умее да ги ръководи, и тъй като доста групи от популацията усетиха, че по върховете няма съгласие и надзор, го удрят на

безредица

Това ми подсети една преживелица от зората на демокрацията. През 1989 година, когато всеки ден повтаряхме, че към този момент идва демокрацията, ромите в един цялостен квартал бяха анексирали локалния трафопост с желанието да го продадат на вторични; и като им обясниха, че не може, те се възмутиха: „ Ами нали към този момент е свободно и народна власт за народа! “
Днес енергетиците стачкуват. Те имат цялостното право да са ядосани, тъй като въпросът с въглищните централи е цялостен неуспех на няколко следващи държавни управления, които не договориха в точния момент нашето присъединяване в Зелената договорка. Да стачкуват – добре, само че би трябвало да знаят по какъв начин и до каква степен да стигнат с митингите. Онзи ден, когато беше блокирана автомагистралата и аз нещо се разсърдих, че нямат право да прекъсват най-важната пътна артерия на страната, една жена ми отговори: „ Ами нали е гражданско непокорство! “ Гражданското непокорство не значи безредица, свободата ви да протестирате свършва там, където стартира моята независимост да пребивавам умерено, споделих аз. Обаче кой ти чува причини напоследък…
Може би с уроците по демократична народна власт, с които започнахме на „ зелена поляна “ едно време, не стигнахме до средата. Особено в държавните институции, където господства същият нрав, като този на автомагистралата или в ромския квартал – „ страната ми е последна грижа “!

Къде е Министерство на вътрешните работи,

което по закон не трябва да позволява затваряне на значими пътища? На автомагистралата има палатки, озъбени енергетици и на места някой служител на реда, на който му е подредено да се крие от камерите, с цел да не намерения някой, че полицията тормози нежните настройки на протестиращото общество. Защо да ги разнасят по медиите след това, че блъснали някой протестиращ в мелето?!
Със същите смешни оправдания куп други държавни институции ги няма там, където им е мястото. Вижте проблема с посланика Митрофанова и съветската черква в София. Уникален проблем прочее, който буди съществени размишления за това

що е страна и има ли тя почва у нас

Фактите се оказаха такива – църквата, даже земята под нея, били благосъстоятелност на съветската страна, юрисдикцията върху служението в тази черква било право само на Руската православна черква, а в България нито една държавна институция, не беше наясно с този факт?! Нито една!
Българската православна черква си мислеше, че църквата е нейна и се зарече да назначи свещеници, което обаче било право на съветския патриарх, който може да прати свещеници, може да прати и шпиони в случай че желае, а българският патриарх не може да му каже „ копче “.
Прокуратурата пусна инспекция за собствеността на постройката на тази черква, и внезапно млъкна, тъй като се оказа, че Русия си е присвоила един парцел в центъра на София, напълнила го е със шпионска инсталация, подслушва намиращите се наоколо Министерство на вътрешните работи, МО, Парламент, та дим се вдига; и го прави напълно законно, с помощта на угодлив нотариус и на нотариален акт още от царско време.
А когато ДАНС, напълно инцидентно и под външен напън открива шпионажа, съветското посолство заключва църквата под носа им с

претенцията за екстериториалност в центъра на самата българска столица

После си изнасят шпионската инсталация през криптата или по други пътища, и толкоз.
И за похлупак: Министерството на защитата едвам в този момент научило, че съветските свещеници били освен шпиони, ами и военни командири, тъй като обучавали на наша територия паравоенни формирования, за които се знае от години, че се въоръжават и финансират от съветската страна. И забележете – тези командири даже провеждали взаимни учения с сходни формирования в други балкански страни! Че тя по този начин Русия може да нападне Гърция от наше име, бе господа генерали!
И да ви кажа, в този момент сърцето ми се свива като си помисля какво друго може да не знаят българските институции за територията, която обитаваме.
Знаят ли да вземем за пример чия благосъстоятелност са джамиите в България? Може ли да се окаже, че половината от тях, дружно със земята изпод, са благосъстоятелност на турската страна? Не дай боже, но в случай че някой ден и турският дипломат вземе да заключва храмове, дали от институциите ще го сметнат за гръм от ясно небе! И дали тогава ще се разбере по какъв начин някой оправен тарикат-нотариус, по установени актове за благосъстоятелност от османско време, е приписал джамиите дружно със земята под тях на турското посолство!
Няма да се изненадам, почтено казано! Защото в България държавните институции работят единствено, когато бъдат заставени да работят. Насила, и постоянно „ след дъжд качулка “! Оставите ли ги на мира, те или мързелуват, или си спретват обири и далавери, което в последните години вършат много сполучливо.

Та митинги би трябвало да има, само че те няма да оправят страната. Най-важното е хората във властта да добият ясното схващане, че въпреки всичко не ръководят селска бакалия. И за жалост, такава трагична смяна в управническия нрав има потребност от огромна сопа, мен в случай че питате. Чепата, и доста огромна!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР