Димитър Кузманов се класира на четвъртфинал на чалънджъра на червени

...
Димитър Кузманов се класира на четвъртфинал на чалънджъра на червени
Коментари Харесай

Кузманов е на четвъртфинал в Задар


Димитър Кузманов се класира на четвъртфинал на чалънджъра на червени кортове в хърватския град Задар, от категория 80 и с награден фонд 44 820 евро.

Втората ни ракета победи Зденек Коларж от Чехия с 6:4, 6:3 след съвсем два часа игра и продължава без изгубен сет.

Кузманов стартира съвършено мача и поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. Чехът съумя да го върне за 3:4, а в идващите два гейма тенисистите си размениха по един брейк. В десетия гейм 27-годишният пловдивчанин проби още веднъж, с което взе и сета. Той осъществя втората си опция след топка в мрежата на Коларж.

Мико проби за 3:1 в идната част и след това затвърди. След това Кузманов направи нов брейк след топка в навън на чеха и след това сервираше за успеха. Той пропусна два мачбола и в последна сметка Коларж съумя да пробие за 2:5. В идващия гейм националът за Купа „ Дейвис “ стигна до нов мачпойнт, само че чехът го отрази благодарение на мрежата. Кузманов още веднъж подаваше за привършване на срещата. Поведе с 40:0 и осъществя третия си мачбол в гейма с форхенд уинър.

За класирането си в тази фаза българинът заслужи 15 точки за международната класация, където е №274, както и 1200 евро от наградния фонд.

На четвъртфиналите в петък Кузманов се изправя против някогашния №68 в света Блаж Кавчич от Словения. В момента 34-годишният тенисист е 245-и в класацията на АТР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР