Димитър Кузманов, който не остави шансове на Михаил Перволаракис (№504)

...
Димитър Кузманов, който не остави шансове на Михаил Перволаракис (№504)
Коментари Харесай

Кузманов записа първи успех на Юнайтед Къп, Гришо го последва с нова победа над Гофен

Димитър Кузманов, който не остави шансове на Михаил Перволаракис (№504) и по този начин записа дебютна победа за България от основаването на шампионата - 6:1, 6:1, само че тимът ни отстъпи с 1:4 в балканския конфликт в група А на шампионата за Юнайтед Къп.
В откриващия програмата в Пърт мач за третия ден на конкуренцията на корта в RAC Arena трябваше за борбата на вторите ракети при дамите да излязат 31-годишната софиянка Изабелла Шиникова и някогашната №37 Алисън ван Уйтванк. Българката в първата си среща от шампионата показва чудесно равнище на игра и водеше със сет и пробив против гъркинята Деспина Папамихаил, но контузия в крайници й попречи да довърши започнатото и загуби, до момента в който през днешния ден мачът още веднъж се оказа извънредно равносилен, само че в последна сметка класата на Ван Уйтванк надви и нашенката отстъпи след 1:6, 6:3, 3:6. По този метод белгийката, която е №72 в международната класация, изведе Белгия напред с 1:0 победи.
Във втория конфликт Григор Димитров излезе против Давид Гофен в повтаряне на финала от Nitto ATP Finals 2017, когато хасковлията завоюва най-големия трофей в кариерата си до момента.
конкуренцията. Сега обаче родният ни представител имаше опция да се реваншира в различен екипен шампионат, а точно United Cup, където жребият още веднъж опълчи нашата селекция на белгийците и този път Гришо не остави шансове на своя добър другар, надигравайки го с 6:4, 7:5 и по този начин изравни резултата в конфликта . Така хасковлията записа дебютната си победа за новия сезон и резервира интригата в съревнованието сред двата тима, която ще бъде решено през утрешния ден с нови три дуела. Началото беше надалеч по-добро за нашия съотечественик, който печелеше доста точки благодарение на първото си подаване и действаше оптимално нападателно при първа опция. Григор се опитваше да отиграва от форхенд непрестанно и нападателната му конфигурация даваше отлични резултати, тъй като той напълно скоро се откъсна напред с 4:1 гейма. Изведнъж играта на българина се срина, като грешките изобилстваха и това го накара да забави темпото, единствено че Гофен доминираше в дългите разигравания и атакуваше пасивните слайсове на №28 в света и белгиецът възвърне паритета при 4:4, но хасковлията се опомни в точния миг и отмъкна още един път съперниковия начален удар с цел да завоюва първия сет.
Последва нов спад от страна на най-хубавия български тенисист, до момента в който белгиецът вземаше топката все по-рано и справедливо поведе с ранен пробив. Магията на Димитров проработи с цялостна мощ в идващия гейм, когато той първо осъществя прословут лоб с тил към полето на противника, а след това пласира мълниеносен ретур уинър. Рибрейкът не закъсня с нито секунда, само че тестванията пред първата ни ракета надалеч не бяха завършили, защото Гофен пет път можеше да си възвърне преимуществото в резултата, само че Гришо удържа в над 10-минутен маратон, с цел да поведе с 2:1. Оттам насетне силите бяха извънредно изравнени, а международният №53 неколкократно сполучливо прибягваше до коронния си бекхенд по правата. Въпреки сериозното предизвикателство от другата страна на мрежата, Димитров резервира самообладание и завърши нещата в своя изгода с брейк в последния вероятен миг.
Димитров сподели в какъв брой добра форма се намира още преди два дни, когато откри сезона си с трагично проваляне от Стефанос Циципас (№4), само че към този момент реализира първата си победа за новия сезон.
" Гофен несъмнено е сложен противник без подозрение. Може би това ни е най-малко десети мач. Той е доста твърд състезател. Имам възприятието, че постоянно играем един против различен в най-голямата допустима горещина, когато сме тук в Австралия. Често упражняваме дружно и е мъчно, тъй като във всеки един миг знаем какво ще направи другия и мъчно може да има място за изненади. Този дуел имаше огромна тежест и съм удовлетворен, че резервирах високо ниво през съвсем цялото време, въпреки че несъмнено мога да играя по-добър тенис. Важното е, че останах в мача и демонстрирах някои от нещата, върху които работих по време на предсезонната подготовката. Цялостно съм благополучен от показаното. Знам доста добре по какъв начин сервира той. Кракът му в никакъв случай не е толкоз покрай главната линия. В последна сметка би трябвало да има феърплей и другарство. Това е в основата на спорта. Аз съм човек с такива разбирания и не бих ги трансформирал за нищо на света. Все още новата година не е почнала, тъй че да не прибързваме с изводите. Чувствам се чудесно и свърших в действителност доста работа в подготвителния интервал. Искам само да играя повече мачове и шампионати. Тренировките към този момент малко ми омръзнаха и ми се ще да видя на какво фактически съм кадърен в мачовете. Австралия постоянно е била съществено предизвикателство за мен, тъй като метеорологичните условия са доста тежки и се състезаваш на кортове с най-различна скорост. Точно това ми харесва, защото незабавно можеш да схванеш върху какво би трябвало да работиш отсега нататък. Беше тежко да изгубя втори следващ мач против Циципас с тайбрек в третия сет, но някак ще го преживея. Бих желал да играя с байрак върху екипа си във всеки мач. Роден съм българин и в никакъв случай не съм спирал да се състезавам за родината си. Мисля, че това споделя задоволително и се гордея с прозхода си. Вижда се какъв брой доста наши сънародници са пристигнали да ни гледат. Усещам тяхната поддръжка на всички места по света. В България е моето семейство и оттова стартира всичко за мен ", съобщи щастливият Гришо след успеха.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР