Димитър Кузманов излиза днес срещу швейцареца Марк-Андреа Хюслер (номер 16

...
Димитър Кузманов излиза днес срещу швейцареца Марк-Андреа Хюслер (номер 16
Коментари Харесай

Димитър Кузманов срещу швейцарец в квалификациите на „Ролан Гарос“



Димитър Кузманов излиза през днешния ден против швейцареца Марк-Андреа Хюслер (номер 16 в схемата на пресявките) в първия си мач от квалификациите на „ Ролан Гарос “. Хюслер е 121 в международната класация и през април завоюва два шампионата на клей от сериите „ Чаланджър “.

Точно преди година Кузманов дебютира в шампионатите от Големия Шлем на кортовете в Париж. Ако успее да запише победа в първата среща пловдивчанинът ще срещне във втория кръг Флавио Коболи или Саша Геймар Вайенбург.

Мачът сред двамата през днешния ден е втори в програмата на 8-ми корт.



При дамите Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките във вторник.

Първата ни ракета е сложена под номер 10 в схемата, което значи, че по пътя към главната скица няма да срещне по- високоранкингова съперничка.

В първата си среща от квалификациите Томова ще се изправи против британката Кейти Слоун, против която има две победи. В момента Слоун е под номер 212 в международната класация. При победа българката ще се срещне рускиня във втория кръг – победителката от мача сред Варвара Флинк и Марина Мелникова. " Ролан Гарос " е единственият шампионат от Големи шлем, на който Томова не е взела участие в главната скица. Най-доброто й достижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-та и през 2021-ва година.

Жребият отреди Изабелла Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг Виталия Дятченко (115 в схемата). Двете са играли единствено един път по сред си като българката пемчели мача в Москва през 2019-та година. До момента Шиникова няма победа в Париж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР