Димитър Желязков, Митьо Очите, ще бъде екстрадиран в България съвсем

...
Димитър Желязков, Митьо Очите, ще бъде екстрадиран в България съвсем
Коментари Харесай

Турският съд допусна екстрадицията на Митьо Очите, чакат санкцията на Ердоган

Димитър Желязков, Митьо Очите, ще бъде екстрадиран в България напълно скоро. Новината заяви преди малко ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев пред Нова ТВ.
Гешев посочи, че турският съд е позволил връщането на Желязков в България, очаквало се процедурата да бъде задвижена с писмо от българското вътрешно министерство към турското външно, както и последна инстанция - глоба на президента Реджеп Ердоган. Това обаче били официални процедури, които ще се изпълнят в къси периоди, стана ясно от думите на Гешев.
Несебърският Тати ди тути капи трябваше да бъде предаден на българското правораздаване при започване на октомври, само че откакто това не се случи мнозина смятаха, че Ердоган ще го употребява за политически цели и върне в България против избрани условия.
Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разкри, че Желязков също не бил удовлетворен от изискванията в турския затвор и писал тъжби до българския консул. Според турски медии Желязков спи в една стая с 50 нарушители от целия свят и нямал обезпечени медицински грижи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР