Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, се смята за влиятелен

...
Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, се смята за влиятелен
Коментари Харесай

Митьо Очите пак е номер едно в дрогата по морето

Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, се счита за авторитетен фигурант в наркотрафика по Южното Черноморие и е възстановил своята лидерска позиция след няколкото години на ужас в този бизнес. Тази информация се основава на оперативните данни, които са били събрани от бургаски и столични криминалисти при започване на летния сезон.

 

Според информацията от ъндърграунда, Митьо Очите е съумял да възроди престъпната си мрежа по Южното Черноморие. Групировката му работи посредством нова система, където опиатите не се слагат непосредствено от Желязков, а се трансферират посредством разнообразни медиатори и складови пространства. Те зареждат с разнородни опиати като кокаин, марихуана и синтетични субстанции (амфетамин, екстази и други) необятна мрежа от дилъри, самостоятелни един от различен.

 

„ Наркотиците се продават единствено на едро, като кримибандите от цялата страна, които желаят да пласират дрога в Слънчев бряг, Созопол, Поморие, Лозенец и другите курортни градове на юг от Бургас, са длъжни да зареждат стоката от Митьо Очите “, разкриват осведомени. Според думите им дилърите, които не се преценяват с това изискване, рискуват да бъдат погнати и от командированите на морето служители на реда, и от локалните мутри, настоящи под прикритието на охранители.

 

Смята се, че Димитър Желязков – Митьо Очите обезпечава морски направления, с цел да транспортира дрога към Турция, като има данни за водеща роля на морския Ал Капоне в износа на марихуана към южната ни съседка. Твърди се, че под контрола на Митьо Очите действат най-малко две плантации за марихуана в поморийските села Бата и Страцин, както и оранжерия в село Българово край Бургас.

 

Леката дрога се изнася към Турция, а част от реколтата се популяризира по Южното Черноморие. Групировката на Митьо Очите зарежда с марихуана и дребна част от пазара на дрога във Варна, сочат оперативни данни на Министерство на вътрешните работи.

 

Събраните данни в Министерство на вътрешните работи за завръщането на Димитър Желязков в наркобизнеса са озадачаващи поради събитието, че единствено преди 3 седмици несебърският Ал Капоне беше пуснат дефинитивно на независимост под гаранция от 20 000 лв. с решение на Апелативния съд в София по „ прашасалото " дело за ръководена от него незаконна тайфа за изнудване, насила посредством закани, поръчкови палежи, побои и търговия с опиати. Митьо Очите е обвиняем от лятото на 2018 година, когато беше закопчан в Турция и екстрадиран у нас.

 

Той прекара повече от 3 година в тъмницата, а след това и под домакински арест, оборудван с електронна гривна на крайници си. През това време Димитър Желязков неведнъж опитваше да излезе на независимост, мотивирайки молбите си към съда с влошеното здравословно положение. През последното десетилетие Митьо Очите беше безспорният №1 в наркобизнеса по морето, като организацията му пласираше на дребно по 50 кила кокаин всяко лято.

 

Желязков събираше и такси от софийски наркогрупировки, изпратили свои дилъри на Южното Черноморие. Монополът на Димитър Желязков върху търговията с дрога по морето се пропука на 8 юни 2016 година, когато бе изработен на сито в гангстерска престрелка с Божо Кравата и мутрите му в ресторант „ Фор Ю “. Две години по-късно, откакто Очите оживя след серия от животоспасяващи интервенции, той бе разгласен за търсене от Министерство на вътрешните работи като необут на тайфа за търговия с дрога, рекет и побои. След като го закопчаха в Истанбул, а след това го екстрадираха в България и въдвориха в тюрма, мнозина представители на ъндърграунда преждевременно пророкуваха, че е настъпил краят на бандитската му империя.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Димитър Желязков Митьо Очите несебърският Ал Капоне Божо Кравата дрога Южното Черноморие
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР