Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до

...
Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Димитър Желязков е задържан от турските власти за 30 дни

Димитър Желязков е арестуван от турските управляващи за период до 30 дни. Това разгласи по време на брифинг в Елин Пелин основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Младен Маринов, по отношение на работата по проведената незаконна група, чийто водач е Димитър Желязков - Митьо Очите.

По думите му това е общоприета процедура.

На въпрос дали седемте души, хванати дружно с Димитър Желязков в Истанбул, имат възбрана за влизане в Турция, Младен Маринов отговори, че няма такава информация.

„ Когато пристигнаха на наша територия, им бяха наложени полицейски заповеди за задържане в период от 24 часа. Проведоха се полицейски следствия в нужния размер, бяха докладвани в Специализираната прокуратура и сега работата продължава. След тези 24 часа те са освободени и следва прокуратурата да реши към кого какви обвинявания ще бъдат повдигнати. В момента тече дейна работа на територията на ОДМВР – Бургас, размерът от работа е извънредно огромен. Правим това, което би трябвало. А дали ще защитим тези, които дават сведения, зависи от това до каква степен тези сведения ще доведат до обвинявания на лицето. Всичко се взема решение от прокуратурата “, изясни Маринов.

На въпрос дали счита, че има теч на информация по отношение на този случай, основният секретар отговори: „ Винаги се взимат ограничения против теч за информация. Не мисля, че в този случай има подобен проблем “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР