Димитър Бербатов и екипът му ще поискат отнемането на лиценза

...
Димитър Бербатов и екипът му ще поискат отнемането на лиценза
Коментари Харесай

От екипа на Бербатов се питат: Излъга ли Михайлов, когато обяви, че конгресът през март ще е изборен?

Димитър Бербатов и екипът му ще изискат отнемането на лиценза на Българския футболен съюз, в случай че идният конгрес на централата не е избирателен. Както е известно той би трябвало да се организира на 18 март.
 Борислав Михайлов връчи дипломите от първия вратарски курс за УЕФА-лиценз у нас
Борислав Михайлов връчи дипломите от първия вратарски курс за УЕФА-лиценз у нас

Легендарният капитан на националния тим поздрави дипломантите по време на публична гала

Вижте тук какво написаха Бербатов и хората му:

" Излъга ли Михайлов, когато разгласи, че конгресът през март ще е избирателен?

До постоянния избирателен конгрес на БФС, плануван за 18 март 2022 година, остава тъкмо месец. Поведението и интервютата на хора от управлението на БФС напоследък внушават, че общото заседание няма да се състои или че то няма да бъде изборно. Това държание на ръководещите БФС е симптом на боязън и на самопризнание, че смяната е неизбежна и е на прага да се реализира по легален път.

Надяваме се сегашният президент на БФС - Борислав Михайлов, да застане зад думите си, че конгрес на 18 март ще има и той ще бъде извършен по записания дневен ред. Именно това беше единственият мотив, поради който БФС отхвърли да свика избирателен конгрес на съображение подписката на повече от 1/3 от клубовете, а я одобри " единствено за сведение ".

Не единствено за сведение, само че и за доказателство, прилагаме тук видео с точните думи от последната конференция на президента на БФС.

Припомняме, че мандатът на това управление изтече на 16 февруари 2022 година и конгресът не е приел бюджет за тази година или за идващия програмен интервал.

Отмяната на конгреса или смяната в дневния му ред към днешна дата би било жестоко нарушаване на Устава на БФС и Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и на наложителния за БФС Стандартен избирателен кодекс на ФИФА. Такова безогледно деяние би дало съображение на министъра на младежта и спорта да отнеме противоречивия лиценз на БФС, а на ФИФА - да назначи служебно управление на БФС и да ни извади от присъединяване във всички интернационалните футболни срещи. Новото държавно управление към този момент сподели недвусмислено, че няма да толерира престъпления. Надяваме се, че министърът на младежта и спорта ще работи уверено, с цел да се опълчи на невиждания опит на настоящето управление на БФС да узурпира ръководството на обичаната ни игра, в контраст на желанието на повече от 1/3 от клубовете-членове на БФС.
 БФС за новото предписание: Клубовете го желаеха, измененията са комуникирани с всички
БФС за новото предписание: Клубовете го желаеха, измененията са комуникирани с всички

" Тази политика е наложена във водещи европейски страни като Германия, Португалия, Хърватия, Унгария "

Затова имаме вяра, че конгрес на 18 март 2022 година ще има и той ще бъде избирателен. Конгресът е призован законно и дневният му ред е вписан в Търговския указател към Агенцията по вписванията. Той наложително включва избор на президент и членове на Изпълнителния комитет. Ако БФС откаже да го организира, ще сезираме министъра на младежта и спорта с искане да отнеме спортния лиценз на БФС заради липса на бюджет и други нарушавания на Устава и закона. Въпреки това, клубовете могат да проведат избирателен конгрес в неявяване на администрацията на БФС. Така че чакаме всички клубове да записват своите делегати в БФС в период до 2 март 2022 година и да участват на 18 март 2022 година в зала 3 на НДК.

Призоваваме Михайлов и обкръжението му да спрат със подмолните си дейности и да стартират организацията на конгреса, призован на 18 март 2022 година

Не погребвайте българския футбол поради личните си упоритости и его и не го поставяйте отвън закона и на произвола на няколко самозабравили се " управленци " ", написаха от " Р-Еволюцията е тук ".
 Футболният съюз бързо промени решението си за чужденците отвън Европейски Съюз
Футболният съюз бързо промени решението си за чужденците отвън Европейски Съюз

Правилата бяха коригирани
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР