Димитър Аврамов от ДПС е дал съгласие за продължаване на

...
Димитър Аврамов от ДПС е дал съгласие за продължаване на
Коментари Харесай

Димитър Аврамов от ДПС е дал съгласие за продължаване на процеса срещу него

Димитър Аврамов от Движение за права и свободи е дал единодушие за продължение на наказателното произвеждане против него в отговор на постъпилото искане от основния прокурор, осведоми първоначално на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов. 

От своя страна Рашидов с писмо е уведомил основния прокурор за даденото единодушие.

През декември 2021 година основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Димитър Аврамов по предложение на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

Аврамов е обвиняем за търговия с въздействие.

Продължаването на наказателното гонене е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Димитър Аврамов.

Малко по-късно Специализираната прокуратура предложи на основния прокурор да изготви искане до Народното събрание за позволение за продължение на наказателното гонене против депутата от Движение за права и свободи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР