Диетолозите посочиха храните, които ще ни избавят от глада между

...
Диетолозите посочиха храните, които ще ни избавят от глада между
Коментари Харесай

Вкусни храни, които понижават холестерола

Диетолозите показаха храните, които ще ни избавят от глада сред храненията и в това време ще са потребни за организма.

Чипсът и крекерите не са добър способ за битка с глада! Ефектът на засищане не трае дълго и е пагубен удар за тялото. Много по-добре е да изберете разновидности, които ще ви бъдат от изгода, да вземем за пример, ще оказват помощ за намаление на равнищата на холестерола и в това време ще са в действителност вкусни.

Овесени ядки
Благодарение на високото си наличие на фибри, овесените ядки дейно отстраняват холестерола от тялото ни. Проучване, извършено в Харвард, включващо 40 000 лекари, е открило, че богатата на фибри диета понижава риска от коронарна болест на сърцето с 40 %.

Пуканки
Една порция пукана царевица съдържа към 4 грама диетични фибри, които намаляват холестерола. Диетологът Клара Лоусън предложи метод за подготвяне на пуканки, който ще ги направи по-нискокалорични и по-здравословни. Заменете маслото със зехтин и прибавете малко пармезан за усет.

Цаца
Това не е тъкмо обичайната закуска, само че може да бъде здравословно за сърцето с помощта на наличието на омега-3 мастни киселини. Те оказват помощ за намаление на равнищата на триглицеридите. Ако тези равнища са повишени, това заплашва развиването на коронарна болест на сърцето. Но, внимание! Диетолозите не предлагат да се увличате с цацата. Достатъчно е да изядете към 50 грама, с цел да получите изгода, а не щета за тялото си. Цацата може да бъде сменена с консервирана сьомга или сардини.

Шамфъстък и ябълки
Диетологът Мишел Рутенщайн счита тази алтернатива за закуска за съвсем идеална. Ябълките съдържат разтворими фибри, които намаляват холестерола, а пресните шамфъстъци съдържат фитостерол, който покачва равнищата на липопротеините с висока компактност (HDL), положителният холестерол.

Домашен чипс
Това е може би една от най-нездравословните закуски. Ако си извършите сами чипс, ще ви е от изгода в битката с неприятния холестерол. И всичко това, тъй като картофите са богати на фибри, калий и съдържат малко калории. Всичко това оказва помощ за хубавичко сърдечна активност. Как се прави домакински чипс? Нарежете суровите картофи на ситно, можете да извършите това благодарение на белачка за зеленчуци. Поставете филийките върху хартия за печене, поръсете със зехтин и запечете. Можете да добавите подправки на усет, всичко като се изключи сол.

Хляб с кълнове
Той е богат на хранителни субстанции и съдържа голямо количество фибри. Можете да изпечете този самун сами вкъщи или да го купите в магазините. Има доста предписания, да вземем за пример с прибавяне на бобови растения. Препечете филия самун с покълнали зърна, намажете я с бадемово масло или я накапете с няколко капки зехтин и ще имате здравословен тост с високо наличие на фибри и здравословни мазнини, които възстановяват равнищата на холестерола.

Овесени блокчета
Те са превъзходен източник на фибри и по-лесни за приемане в придвижване от елементарните овесени ядки, споделя диетологът Лиза Ричардс.

Салса с фасул
Всички бобови растения съдържат огромно количество фибри. Те могат да са още по-здравословни и вкусни, в случай че просто извършите салса, която е сходна на салата. Нужни са ви сварен фасул, чери домати, зелени чушки, кисели чушки и подправки на усет. Всичко се разбърква и се поръсва със зехтин и лимонен сок. По този метод освен ще намалите равнищата на холестерола, само че и ще наситите тялото си с витамини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР