Няма условия за изпращане на италиански войски в Украйна, обяви

...
Няма условия за изпращане на италиански войски в Украйна, обяви
Коментари Харесай

Рим изключва изпращане на италиански войски в Украйна и разкритикува Макрон

Няма условия за изпращане на италиански войски в Украйна, разгласи италианският министър на защитата Гуидо Крозето в изявление за вестник „ Куриере Дела Сера “, представен от УНИАН.

Той разкритикува изказванията на френския президент Еманюел Макрон за вероятното изпращане на западни войски в Украйна. „ Не съдя президента на такава другарска страна като Франция, само че не разбирам задачата и изгодата от такива изказвания, които обективно ускоряват напрежението “, разяснява министърът.

Според него Рим не може да взе участие в нападателни войни. „ Нашата позиция не се трансформира: постоянно сме казвали, че Украйна би трябвало да бъде подкрепена по всевъзможен вероятен метод и го вършим, само че също по този начин постоянно сме изключвали директна интервенция на нашите военни в спора “, акцентира Гуидо Крозето. Според него е належащо да се търси всякаква форма на разговор, по-специално да се " плете мрежа от дипломация ", тъй като, в случай че избухне спор, " Италия ще би трябвало да загуби доста ". По този метод Италия няма да взе участие в възможна въоръжена интервенция, „ никой не може да се съмнява в това през днешния ден “.

„ Тъй като, за разлика от другите, ние имаме в нашата система ясна възбрана за директна военна интервенция, друга от плануванаъа в законите и конституцията, ние можем да предвидим въоръжена интервенция единствено по интернационален мандат, да вземем за пример в осъществяване на резолюция на Организация на обединените нации. Хипотезата за Украйна „ освен не попада в този случай, само че и ще предизвика по-нататъшно развиване на спора, което няма да е от изгода за самите украинци, с една дума, няма условия за нашето директно присъединяване “, заключи Крозето.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР