Броят на енотите, улавяни всяка година в района на Токио,

...
Броят на енотите, улавяни всяка година в района на Токио,
Коментари Харесай

Еноти вилнеят в Япония, унищожават реколката

Броят на енотите, улавяни всяка година в региона на Токио, се е нараснал петкратно през последното десетилетие. Животните нанасят все по-сериозни вреди на реколтата в крайградските зони и ускоряват опасенията за въздействието на този инвазивен тип върху локалната екосистема.

Всеядните животни, които могат да бъдат изтребвани, произлизат от Северна Америка. Те са се популяризирали в Япония, откакто бидейки домашни любимци са избягали или са били изоставени, показва министерството на околната среда.

 
Известни със способността си да се приспособяват към разнообразни естествени условия, енотите са се популяризирали най-много в западната част на покрайнините на японската метрополия, където нанасят съществени вреди на земеделските култури.

В рамките на финансовата 2022 година са били уловени общо 1282 енота по отношение на 259 през 2012 година, по данни на управляващите в Токио. Все повече локални управляващи стартират да се заемат с казуса, откакто през 2013 година столицата начерта проект за очистване на животните.

През 2022 година нанесените от енотите вреди на реколтата в страната възлизат на към 450 милиона йени, като най-сериозно са потърпевши овощните насаждения, зеленчуковите градини и домашните животни, съгласно министерството на селското стопанство.

 
Има известия, че енотите похапват и застрашения токийски саламандър, написа Българска телеграфна агенция.

Един от токийските райони - Оме, да вземем за пример, обезпечава клопки на жителите си, които желаят да се отърват от енотите, а различен - Фучу, приканва хората да оповестяват на управляващите, в случай че реколтата им е развалена или животни са влизали в къщите им.

Но до момента всевъзможни сходни ограничения са се оказали неефективи, признават локалните управляващи. " Капаните постоянно се оказват счупени, защото енотите желаят да живеят. Малка част биват хващани, не сме в положение да оценим действителния брой на животните ", споделя локален чиновник.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР