Диетите с ниско съдържание на въглехидрати са много популярни, защото

...
Диетите с ниско съдържание на въглехидрати са много популярни, защото
Коментари Харесай

Как да спрем йо-йо ефекта след нисковъглехидратна диета

Диетите с ниско наличие на въглехидрати са доста известни, тъй като дават положителни резултати. Сред тези диети са питателните режими на Аткинс, палеодиетата, кетонната диета.

Обикновено тези хранителни режими могат да траят до 3 месеца. През това време се изключва изцяло или фрапантно групата на въглехидратите, което води до сполучливо намаляване.

Не всеки желае и може да се храни по този метод вечно, нали? Освен това доста проучвания установяват, че цялостното изключване на избрани групи храни крие опасности за здравето в дълготраен проект.

Пък и мисълта, че в никакъв случай повече няма да вкусите хрупкава филийка изгорял самун е съкрушителна, нали?

Но по какъв начин да въведете още веднъж въглехидратите в режима си на хранене без да напълнеете? Йо-йо резултатът е извънредно постоянно срещан проблем след прекратяване на другояче ефикасния нисковъглехидратен режим.

Хората са склонни да понижат тежестта си при диета с ниско наличие на въглехидрати, тъй като въглехидратите се съхраняват под формата на мастна тъкан в наличието на вода. Това счита Бет Уорън, създател на „ Living Real With Real Food “ ( “Да живееш същински с същинска храна “).

Според Уорън потреблението на малко или никакви въглехидрати изчерпва водното наднормено тегло, а по-късно редуцира и мастната тъкан.

Но несъмнено, когато още веднъж започнете да ядете въглехидрати, водата още веднъж ще се натрупа в тялото ви.

Ако желаете да върнете въглехидратите в диетата си без да напълнявате още веднъж, Уорън предлага да наблюдавате порциите си.

Научете се да разграничавате положителните от неприятните въглехидрати. Това има значение за тежестта и погълнатите калории.

Съсредоточете се върху плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите въглехидрати. От тях можете да си позволите огромни порции, които няма да провокират напълняване.

Друг ефикасен метод е да редувате другите типове въглехидрати в композиция с протеини. Например, в случай че вечерта сте си разрешили половин печен сладостен картоф, на сутринта можете да си хапнете филийка пълнозърнест самун. Важното е въглехидратите да не се смесват.

След като се концентрирайте върху положителните, потребни и бавноразградими въглехидрати, няма да имате проблем с йо-йо резултата. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР