Диетите и хранителните режими не са нито нещо лесно, нито

...
Диетите и хранителните режими не са нито нещо лесно, нито
Коментари Харесай

Какво не бива да казвате на човек, който е на диета

Диетите и питателните режими не са нито нещо елементарно, нито нещо, което би трябвало да предстои на коментар. На всеки човек, който е на диета му е задоволително мъчно. Има хора, които би трябвало да внимават какво ядат през целия си живот и има изречения, които им е писнало да чуват. Днес ще споделим с вас няколко неща, които е недопустимо да казвате на човек, който е на диета. Ето кои са те:

" Това е просто едно хранене. Яж каквото ти се яде "

Това се чува на всеки празник или специфична вечеря. Да, евентуално в случай че някой скапе диетата си единствено с една порция нездравословна храна, не е огромна работа. Проблемът е, че това едно хранене в никакъв случай не е едно. Много елементарно може да се премине границата и да станат 3,4,5. Поради тази причина не се опитвайте да убедите някого, че в случай че на Коледа хапне както би трябвало, това няма да скапе диетата му.

" Но ти не се нуждаеш от намаляване "

Добре, на първо място, благодаря за комплимента. Оценявам го. Това обаче не зависи от вас. И не вашето мнение е значимото в тази ситуация. Може пък диетата да е заради здравословни аргументи. Никога не знаете какво претърпява индивидът насреща, тъй че не се бъркайте в персоналния му живот.

" Сигурен ли си, че искаш да ядеш това? "

Винаги се намира най-малко един човек, който да зададе този въпрос. Да, евентуално щом индивида яде въпросното нещо, желае да го яде. Отново ще отбележим, че не трябва да се бъркаме в живота на другите.

" Тази диета нямаше резултат при мен "

Диетите не въздействат по един и същи метод на всички хора. Всеки човек е друг, надлежно и резултатът от диетата е друг. Само тъй като нещо не е имало триумф при вас, не значи, че няма да има резултат при никого.

" Толкова се веселя, че не би трябвало да проследявам какво хапвам "

Всеки човек е друг. Има хора с извънредно бърз метаболизъм или просто положителни гени, които могат да изяждат големи количества храна и да не качват килограми, което е ужасно, само че е нужно да го натяквате на човек, който се бори с непотребните килограми.

" Беше по-забавна, когато беше дебела "

Това въобще не е занимателно. Фактът, че човек яде по-здравословна храна, не го прави по-малко занимателен.

Ако имате желанието да кажете някое от тези неща на ваш другар или член на фамилията, помислете още веднъж и го запазете за себе си. Единственият случай, в който е уместно да коментирате диетата на някого, е, в случай че виждате, че има позитивна смяна и желаете да извършите комплимент. В противоположен случай по-добре не се обаждайте.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР