Диетата за всеки е различна в зависимост от гена. Кръвната

...
Диетата за всеки е различна в зависимост от гена. Кръвната
Коментари Харесай

Меню за здраве според кръвната група

Диетата за всеки е друга според от гена. Кръвната група е тясно обвързвана с храненето. За всяка група има артикули, които могат да усилят нейната витална активност или противоположното - да ѝ навредят.

Група 0

Това е първата от известните ни кръвни групи, за която науката е открила, че е съществувала още при кроманьонците. И до през днешния ден тя е най-разпространената. Хората с тази кръвна група имат мощна имунна и храносмилателна система.

В древността съгласно учените това им е разрешавало по-лесно да оцеляват, тъй като тогава главен хранителен източник е било месото. В организма на индивида с 0 кръвна група има доста стомашна киселина. Той може да извлече от месото оптимално количество хранителни субстанции. Този вид хора условно биват наричани " ловци ".

Група А

Имунната система на хората с А кръвна група, появили се сред 25-15 хиляди години преди Христа, им е разрешавала да се борят с инфекциите и бактериите, разпространяващи се при огромните скупчвания на хора, които стават все по-характерни за цивилизациите.

Потребността на организма от белтъчини се е удовлетворявала за сметка на другите житни растения и риба. Затова и този вид хора са наречени земеделци.

Група В

Хората с тази кръвна група са се появили сред 15-10 хиляди години преди Христа. Те са наречени чергари. Употребявали най-вече мляко и всичко останало, което са успявали да намерят по пътя. Тъй като тези хора са събрали в себе си доста качества на имунната и храносмилателната система на " ловците " и " земеделците ", техният организъм се счита за по-издръжлив.

Група AB

По продължение на цялата история на човечеството са съществували единствено 3 кръвни групи, до момента в който преди 10-15 епохи не се е появила група АВ. Тя е много рядко срещана и през днешния ден.

Често я назовават " мистерия ", тъй като аргументите, провокирали това изменение и до момента са незнайни за науката. Едно от вероятните пояснения е, че към момента не се е направила цялостната еволюция на групата.

Установено е, че в алените кръвни телца (еритроцитите) има субстанции, предизвикващи тяхното прилепване, които се назовават хемаглутиногени. Те се разделят на А и В.

 Меню за здраве съгласно кръвната група

У другите хора те се срещат настрана, взаимно или напълно липсват, като дефинират с това принадлежността на обещано лице към една или друга кръвна група. Например в еритроцитите на 0 кръвна група няма такива субстанции, на А и В се съдържа 1 вещество, а в еритроцитите на АВ група - 2.

Ако имате АВ кръв, би трябвало да съчетавате рекомендациите за предходните две групи. Най-доброто хранене е най-вече вегетарианското с неголямо количество месни и млечни артикули.

Какво да ядете съгласно кръвната група?

Месо

Кръвна група 0 - няма ограничения

Кръвна група А - главното " месо " би трябвало да е соевият албумин. Пилешкото месо да се употребява доста рядко и не като главно ястие

Кръвна група В - пилешкото месо е противопоказно. В гръдната област на птичето месо се съдържа ректин, който може да докара до инсулт

Кръвна група АВ - месото би трябвало да се употребява в дребни порции

Риба

Кръвна група 0 - няма ограничения

Кръвна група А - избягвайте риба с бяло месо (хек, палтус, писия)

Кръвна група В - изрично противопоказни са мекотелите.

Кръвна група АВ - избягвайте да консумирате риба с бяло месо и молуски

Млечни артикули и яйца

Кръвна група 0 - въпреки всичко е по-добре да си набавяте белтъчини от други източници. Не е добре да ядете сирене, а яйца може да консумирате 3-4 пъти седмично

Кръвна група А - съвсем всички млечни артикули не се предлагат. В неголеми количества може да ядете кисело мляко, обезмаслена сметана. Яйца – от време на време и по изключение

Кръвна група В - няма ограничения

Кръвна група АВ - най-много кисело мляко, обезмаслена сметана

Зърнени храни

Кръвна група 0 - като се изключи пшеницата, овесените ядки са нежелателни. Няма зърнени артикули, които да са изключително потребни за тази група

Кръвна група А - ограничете булгура и зърнените артикули - в частност пшеницата, употребявайте артикули от цели зърна

Кръвна група В - най-добре е да избягвате ръжта и царевицата

Кръвна група АВ - ограничете потреблението на пшеница и царевица

Зеленчуци

Кръвна група 0 - въздържайте се от зеле. Ограничете използването на гъби, картофи, патладжани

Кръвна група А - Ограничете доматите, картофите, зелето, царевицата

Кръвна група В - изключете доматите и ограничете царевицата в менюто си

Кръвна група АВ - изключете доматите

Плодове

Кръвна група 0 - въздържайте се от любеница, портокали, мандарини и ягоди

Кръвни групи А, АВ - избягвайте портокалите и бананите

Кръвна група В - въздържайте се от фурми и нар

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР