Диджеят, чието име беше запомнено от хората по цял свят

...
Диджеят, чието име беше запомнено от хората по цял свят
Коментари Харесай

Почина известният шведски диджей Avicii едва на 28-годишна възраст

Диджеят, чието име беше запомнено от хората по целия свят с помощта на безспорния му шлагер Wake me up, умря през днешния ден на нежната възраст от 28 години.

"С дълбока тъга разгласяваме загубата на един необикновено надарен мъж - Тим Берлинг (рожденото име на Avicii) " - съобщи неговият журналист Диана Барон. "Той е бил открит в хотелската си стая в Маскат, Оман преди няколко часа. "

Авичи станал прочут през 2010 година с помощта на сингъла „ My Feelings for You “, „ Seek Bromance “, „ Blessed “ и „ Levels “. Според списание „ Форбс “, през 2013 година той е един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни доходи от над 20 милиона щатски $.



Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 година в Стокхолм. Той стартира кариерата си, като направи ремикс на музикалната тематика от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва личната си ария „ Lazy Lace “, която скоро била пусната от Strike Recordings. В музиката му са повлияли изключително Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. Печели премията на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил доста оферти и през април 2008 година пуснал песента „ Manman “ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал контракт с At Night Managmenet и Vicious grooves.

През лятото на 2011 година английската певица Леона Люис показа песента „ Collide “, като инструментален съставен елемент за който е употребен фрагмент от песента на Авичи „ Penguin “, изпълнено на концерти в края на 2010 година. Разрешение за семплиране не е получено, и след скандал с обвинявания в плагиатство и закани за правосъден развой сингъла на Люис е бил релийзнат като Авичи бил посочен като съавтор.

I am both shocked and horrified at this news... RIP Avicii - What a loss for this world. pic.twitter.com/U2VgghW1FM
— Sam Callahan (@CallahanMusic_) April 20, 2018
През есента на същата година сингъла му „ Levels “ се трансформирал в интернационален шлагер: в обединеното кралство, Австрия и Германия, той съумява да влезе в първите 10, както в родната за изпълнителя Швеция dj за първи път приключва на върха на чарта. Този път бе поставена и в основата на песента на Фло Рида "Good Feeling ", който се радвал на огромна известност в целия свят и заел челни позиции в класациите. В класацията на списание DJ Magazine за 2011 година Авичи скочи от 39-ти на шесто място, а на идната година влезе в челната тройка.

На 54-тата гала „ Грами “ дружно с Дейвид Гетта са били номинирани в категорията „ най-хубав dance запис “ за тяхната взаимна ария „ Sunshine “. През 2013 година получава още една номинация за „ Грами “ с песента си „ Levels “ като най-хубав dance запис.

Heartbroken to announce @Avicii has died at age 28. We will miss him so much. #RIP pic.twitter.com/AXV0CBVl9c
— 97.1 AMP Radio (@971AMPRadio) April 20, 2018
На 28 март 2014 година Avicii се постанова да влезне болничното заведение. Във връзка с това концерт в Маями е бил анулиран.

29 март 2016 година Avicii разгласи завършек на обществени изяви и турнета.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР