Диаманти и брилянти пълнят заложните къщи по морето в края

...
Диаманти и брилянти пълнят заложните къщи по морето в края
Коментари Харесай

Безценни съкровища от диаманти и брилянти се крият в морските ни курорти

Диаманти и брилянти пълнят заложните къщи по морето в края на сезона. Към края на септември заложните къщи в крайморските градове се изпълниха с цели съкровища, които изпаднали за пари хора настояват, че са намерили на плажа. Най-актуални тази есен били диаманти, рубини и даже скъпи часовници. Красивите камъни всеобщо се залагали против бързи заеми до 1000 лв.. Оказва се обаче, че огромна част от тях били подправени или крадени, написа в. Монитор.

Така лихварите се оказали с тезгяхи, цялостни с реплики на скъпоценни камъни, които не костват и жълти стотинки. В Бургас преди седмица мъж с съветски акцент да вземем за пример заложил безценен пръстен с 16 дребни камъка, за който взел 2 хиляди лв.. Оказало се обаче, че скъпоценностите били евтина реплика. Други пък били конфискувани от полицията, защото са отмъкнати от задгранични туристи.

„ При залагането на каквато и да е движимост се прави копие на персоналната карта и всички данни на клиента се съхраняват по-късно. Оказва се обаче, че мошеници дават подправени документи или пък са чужденци, които по-късно не могат да бъдат издирени. Ние въпреки всичко вършим всичко допустимо и спомагаме на полицията, защото това удря и нашия бизнес. Вече е отживялост крадените движимости да се залагат, защото ние сме проверявани съвсем всекидневно. Има обаче към момента куражлии, които бързо желаят да се отърват от нещо отмъкнато с вярата, че няма да ги заловен, а в множеството случаи полицията ги намира по нашите фотоси и данни”, обясниха от огромна верига заложни къщи с офиси в цялата страна и най-много по морето.

Те разкрили, че по-големите камъни имат гравиран код от производителя, който показвал цената на диаманта, както даже и притежателя му. Така при информация, направена благодарение на правоохранителните органи, били открити руснаци, украинци и даже англичани, които са се разделили с бижутата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР