Дезинфекция на пространствата около всичкиправославни християнски църкви в града ще

...
Дезинфекция на пространствата около всичкиправославни християнски църкви в града ще
Коментари Харесай

Дезинфекцират църковните пространства в София

Дезинфекция на пространствата към всичкиправославни християнски църкви в града ще извърши Столична община. Днес, в деня преди Цветница, и на 17.04.20 година, преди Великден, ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства към църковните храмове в София, написа БГНЕС.
В началото на седмицата кметът Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с инструкции за организацията и ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати за посрещане на идните християнски празници в изискванията на въведено изключително състояние и епидемиологичната конюнктура.
Тя осведоми за организацията по стерилизация на пространствата към храмовете и предложи да се дезинфекцират икони, дръжки, свещници и други в църквите, както и да се обезпечат персонални защитни средства на свещениците и храмовите чиновници.  Сред посочените ограничения е и обезпечаването на църковни чиновници, които да наблюдават за нужната минимална отдалеченост сред вярващите , както при изнесените на открито църковни служби, по този начин и вътре в храмовете. Столичната община е разполагаем да обезпечи спомагателна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР