Дейвид Мойс се приготвя за юбилейния си мач номер 1000

...
Дейвид Мойс се приготвя за юбилейния си мач номер 1000
Коментари Харесай

Дейвид Мойс записва мач №1000 като мениджър

Дейвид Мойс се подготвя за юбилейния си мач номер 1000 като управител в четвъртък вечер и признава, че в един миг не е бил сигурен дали ще доближи даже до 10 мача. Пътешествие, което започва в една студена и влажна нощ в Макълсфийлд, и минава през Ливърпул, Манчестър, Съндърланд и Испания, продължава в Генк в следващия мач на Уест Хем от групите на Лига Европа.

„ Чуковете “ са в топ 4 на Висшата лига и са безапелационни в еврокампанията си. Мойс губи в първия си мач като ментор, тогава отпред на Престън, през януари 1998. Осем дуела по-късно той най-сетне стига до триумф, към момента регистриран като футболист. „ Беше против Борнемут. Помня, че съвсем се разплаках по-късно, тъй като бях толкоз благополучен от успеха. За мен по това време, може би в случай че бях изгубил още няколко мача щях да си кажа „ хей, може би това просто не е за мен “.

Бившият централен бранител на Селтик, Кембридж и Шрусбъри извежда Престън до промоция в Чемпиъншип и е на 90 минути от Висшата лига, губейки от Болтън с 0:3 във финалния плейоф през 2001, преди да пристигна и престоят му в Евертън. Мойс заменя Уолтър Смит на „ Гудисън Парк “ и извежда „ карамелите “ до девет завършека в топ 8, в това число и четвърто място през 2005, в 11-те си цялостни сезона отпред на отбора от Мърсисайд.

Последваха тежки престои за Мойс в Манчестър Юнайтед, където той е уволнен след 10 месеца отпред, в Реал Сосиедад и в Съндърланд, който изпада през 2017. Мениджърът по-късно поема Уест Хем, преди да бъде уволнен от притежателите Дейвид Голд и Дейвид Съливан, само че след завръщането си на „ Лондон Стейдиъм “, „ чуковете “ летят високо и са с упоритости за мощни класирания
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР