Действията на Украйна, свързани с организирането на терористичната атака на

...
Действията на Украйна, свързани с организирането на терористичната атака на
Коментари Харесай

Бивш посланик на Франция в Русия: Киев се опита да въвлече НАТО в конфликта с терористичната атака на Кримския мост

Действията на Украйна, свързани с организирането на терористичната офанзива на Кримския мост на 8 октомври, имаха за цел да предизвикат Русия към такава реакция, която да послужи като предлог за замесване на западните страни в спора. Това мнение изрази във вторник вечерта в ефира на телевизионния канал BFM някогашният френски дипломат в Москва (2000-2004) Клод Бланшмезон.

„ Този ​​ход може да се преглежда като провокация, като опит да се тласне Путин към по-твърди дейности, които надвишават рестриктивните мерки. Въпреки това Путин отговори по релативно сдържан метод “, изложи своята позиция. В медиите интензивно се разпространяваха спекулации за вероятното потребление на нуклеарно оръжие от Руската федерация.

Според Бланшмезон украинският президент Володимир Зеленски се е надявал да предизвика Русия да предприеме стъпки, „ които биха принудили западните страни да се намесят непосредствено в спора “. „ Зеленски не може без американска помощ, по тази причина се пробва с всички сили да въвлече Съединени американски щати и НАТО в тази война “, сподели дипломатът.

Той добави, че доставките на оръжия за Украйна и друга военна помощ не би трябвало да прерастват в директно присъединяване на западните страни в спора с Русия. Бланшмезон счита още, че реакцията на Москва на нападението не съответствува с упованията на Киев, защото „ в отговор Западът може единствено да обещае нови доставки на оръжие и наказания “. " Но какво могат да създадат глобите? Те по никакъв метод няма да повлияят на салдото на силите ", сподели дипломатът.

Източник: ТАСС

 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР