Действията на бъдещата майка на собственото му дете, продиктувани вероятно

...
Действията на бъдещата майка на собственото му дете, продиктувани вероятно
Коментари Харесай

Борба с домашното насилие ли? Бременната, съборена по стълби от Георги Кочев в Бургас, оттегли показанията си

Действията на бъдещата майка на личното му дете, подбудени евентуално от Стокхолмския синдром, слагат под въпрос цялото обвиняване. А и концепцията за ограничение на сходни закононарушения, откакто остават безнаказани... поради жертвите

Бременната другарка на 29-годишния Георги Кочев, който я изрита по стълбите в блока, в който живееха при започване на август, е отдръпнала показанията си против приятеля си. Това е станало преди дни, а решението на Окръжния съд е, че поради това мярката на Кочев се променя от „ задържане под стража ” в „ домакински арест ”.

Стокхолмски синдром или нещо друго - без значение. Това е следващият случай, в който сходно закононарушение евентуално ще остане безнаказано поради боязън и битката с „ домашното принуждение ”, която стана толкоз известна още веднъж след бруталната офанзива против Дебора от Стара Загора, отива напразно. Защото просто подобен е законът.

В прессъобщение от Районния съд на Бургас всички медии в страната през днешния ден получиха уведомление, че Кочев е опитал още на първа инстанция да се споразумее. То не е било утвърдено. В хода на производството обаче, по необясними аргументи, пострадалата декларира, че се отхвърля от показанията си и се възползва от опцията на закона да не свидетелства против Кочев. Това постанова мярката да бъде променена.

Това обаче слага под въпрос самото обвиняване, което все още е по член 144, алинея 3, вр. С алинея 1 от Наказателен кодекс - за закана за ликвидиране и побой. На процедура, в случай че потърпевшата не свидетелства, може да се окаже, че законът ще остане с вързани ръце пред следващото посягане.

Въпреки това при разглеждането на настояването за изменение на мярката за неотклонение, „ правосъдната инстанция е счела, че събраните до този миг доказателства по производството са задоволителни да се направи обосновано съмнение, че обвиняемията може да е съпричастен към осъществяване на закононарушението, за което притеглен в това качество. ”, написа още в известието от РС-Бургас.







 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР