Действащият носител на големия кристален глобус Марко Одермат ще бъде

...
Действащият носител на големия кристален глобус Марко Одермат ще бъде
Коментари Харесай

Ще видим ли нов шампион при мъжете в Световната купа?

Действащият притежател на огромния бистър глобус Марко Одермат ще бъде с целта на гърба си по отношение на конкуренцията и през идния сезон 2022/23 в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 

Швейцарецът завоюва миналогодишното генерално класиране с цели 1639 точки - съвсем 500 повече от втория в подреждането Александър Омод-Килде (1172). 

Все отново, норвежецът изпрати сполучлива акция с двата дребни глобуса в скоростните дисциплини (спускане и Супер-Г). Друг окуражен кандидат от тази обичайно мощна страна в зимните спортове ще бъде Хенрик Кристофершен, който предишния сезон приключи в топ 3 на генералното класиране за шести път в последните седем издания на Световната купа. 

Откакто именития хегемон Марсел Хиршер завърши професионалната си кариера през 2019 година нито един скиор не е съумял да отбрани огромния бистър глобус. 

Календарът за този сезон включва двойно повече спускания (14) от стартове в Супер-Г (7), което на пръв взор може да облагодетелства класическите скоростни скиори като Беат Фойц, Доминик Парис и австрийското дуо Матиас Майер и Винсент Крихмайр.

В техническите дисциплини интерес ще провокира представянето на Алекси Пентюро, който би трябвало да се реваншира пред публиката за разочарованието през предходната акция. Мануел Фелер към този момент съумява да намира забележителен баланс сред слаломите и гигантските слаломи и ще е вълнуващо да се следи дали напредъкът му в това отношение ще продължи.

Олимпийският първенец в слалома Клеман Ноел може да се усеща любимец в дисциплината, само че през предишния сезон в стартовете в нея видяхме осем разнообразни спечелили, тъй че шоуто е обезпечено. 

Българските почитатели безспорно ще поддържат мощно Алберт Попов в устрема му да надгради над досегашните си достижения с класиране на подиума. 

Конкретно в Зьолден като че ли любимци в гигантския слалом на 23 октомври ще бъдат Одермат и Кристофершен - швейцарецът победи пет пъти в дисциплината предишния сезон и беше на подиума във всичките осем старта в нея. Одермат също по този начин ще се опита да стане първият от Тед Лигети насам (2011-2014), който печели два следващи сезона откриващия великански слалом.

Кристофершен единствен с изключение на Одермат завоюва стартове в дисциплината предишния сезон и е обикновено да се чака да го направи и в този момент. Само той и Доминик Парис (от дейните алпийци) могат да се похвалят с най-малко по една победа в Световната купа във всеки от последните 9 сезона, като серията на италианеца даже се простира до 10.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР