Действащата шампионка на Уимбълдън Елена Рибакина приветства решението на организаторите

...
Действащата шампионка на Уимбълдън Елена Рибакина приветства решението на организаторите
Коментари Харесай

Елена Рибакина определи като правилно решението да допуснат до участие на Уимбълдън играчи от Русия и Беларус

Действащата шампионка на Уимбълдън Елена Рибакина приветства решението на уредниците да позволен до присъединяване в конкуренцията през този сезон тенисисти от Русия и Беларус макар продължаващите военни дейности в Украйна.

Припомняме ви, че през предходната година шампионатът в Лондон мина без присъединяване на съветски или белоруски състезатели, като това принуди ATP и WTA да не присъждат точки за международните класации.

Това се отрази и върху Рибакина, която макар триумфа си на " свещената трева " не получи 2000 пункта и това малко забави дебюта ѝ в топ 10 на света, който стана факт едвам през януари тази година.

През 2023-а година обаче Русия и Беларус още веднъж ще има своите представители на Уимбълдън, а Елена Рибакина, която в действителност е родена в Москва, дефинира това решение като вярно.

" Те играят на всички шампионати, само че не и на Уимбълдън. Правят го без флаговете на страните си и съгласно мен това е вярното решение ", съобщи Рибакина.

Вчера вечерта казахстанката загуби на финала на шампионата от сериите WTA 1000 в Маями след проваляне от Петра Квитова, а точно чехкинята е измежду тези, които са срещу допускането на състезатели от Русия и Беларус освен до присъединяване на Уимбълдън, а и на Летните олимпийски игри в Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР