“Действаме за запазване на въглищните централи. През последните 4 месеца

...
“Действаме за запазване на въглищните централи. През последните 4 месеца
Коментари Харесай

Енергийният министър: Действаме за запазване на въглищните централи

“Действаме за опазване на въглищните централи. През последните 4 месеца водещ фактор беше енергийната сигурност ”. Това съобщи от парламентарната естрада министърът на енергетиката Румен Радев.

Той акцентира и изреди всичко направено в бранша в цялата страна. Това се случва по време на дебатите по първия избор на съмнение към кабинета с министър председател Николай Денков.

“Не сме неглижирали решението на Народното събрание за опазване на терените на “Мини Марица изток ”. Това посочи енергийният министър. Той добави, че признатата пътна карта дава насочна точка с цифри и модели. Това се прави с цел да не се разрешат опасности във връзка с енергийната ни система.

Правителството работи за опазване на въглищните централи

Радев съобщи, че в обновените териториални проекти, които актуалният екип е подготвил, е бил прибавен индивидуализиран метод. В него са регистрирани спецификите на всеки от засегнатите райони.

Той разяснява, че в обновените проекти са нараснали и средствата за преработка на въглищните райони. Тече и подготовката на терени за нови индустриални действия от 116 млн. евро на 201 млн. евро.

“Свидетели сме на тоталното заличаване на българската енергетика от месеци, само че този развой не стартира с настоящото ръководство на страната. Единственият мотив, с който се подхожда към всяко безумно решение в бранш “Енергетика ”, е би трябвало да вземем парите по Плана за възобновяване и резистентност ”. Това съобщи от парламентарната естрада Павела Митова от “Има подобен народ ”.

Тя се обърна към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и го прикани да се вслушва в депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Според нея точно той разкрива схеми на Политическа партия, с които от териториалните проекти се разпределят милиони към компании близки до “Продължаваме смяната ”.

“Прекратете тази мъка към този момент. Това към този момент минава границата на допустимото. Единственият грамаден извод, който имам след колосалните ви схеми за милиарди с директното присъединяване на настоящия министър на енергетиката Румен Радев, е оставка, незабавно ”, сподели още Павела Митова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР