Дейността на най-голямата АЕЦ в Европа, която е в Запорожка

...
Дейността на най-голямата АЕЦ в Европа, която е в Запорожка
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна не е атакувала с дрон ЗАЕЦ, не е планирала нещо подобно и не би го направила

Дейността на най-голямата АЕЦ в Европа, която е в Запорожка област, покрай фронтовата линия, все още е замразена, като комплексът се намира под съветски надзор.

 

По-рано съветската организация РИА Новости, като се базира на съветските сили за сигурност, само че без да посочва съответен източник, заяви, че Украйна е пробвала да нападна вместилище за отработено нуклеарно гориво с щурмови дрон, който е бил свален.

 

РИА Новости разпространи и снимка на сваления четирироторен дрон (квадрокоптер) и заяви, че силите за сигурност са пристигнали до заключението за опита за украинска офанзива, като са пресметнали траекторията му.

 

По-късно обаче друга съветска организация - ТАСС, цитира Ренат Карча, консултант на генералния шеф на концерна " Росенергоатом ", съгласно който очевидната цел на дрона е била отвън територията на нуклеарния комплекс. 

 

" Според информацията, с която разполагаме, задачата на дрона е била различен значим обект, ситуиран отвън територията на Запорожката АЕЦ ", споделя Карча. 

 

" Украйна не е осъществявала никаква офанзива с дрон против Запорожката АЕЦ, не е възнамерявала нещо сходно и не би го направила даже и на доктрина ", съобщи от своя страна съветникът на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР