Дея спорт спечели купата на България по волейбол за мъже.

...
Дея спорт спечели купата на България по волейбол за мъже.
Коментари Харесай

Историческа първа Купа на България за Дея спорт – Бургас

Дея спорт завоюва купата на България по волейбол за мъже. На финала бургазлии се постановиха с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) против домакина на шампионата Левски София. Бургазлий започнаха по-силно решителния дуел в зала „ Левски София “ и поведе с 12:9, само че „ сините “ се добраха до равенства 14:14 и 18:18. Последваха мощни изяви за тима от Бургас, който взе преднина в срещата след 25:20.

Левски съумя да се върне в дуела. Столичани натрупаха задатък от 11:7 и 15:11, след което направляваха събитията на полето и изравниха при 25:18. Във втората част разпределителят на Левски София Симеон Николов получи травма в пръст на ръката и беше сменен наложително от Стоил Палев.

След това превъзходството на бургазлии беше огромно. В състава на Дея волейбол личаха имената на някои от водещите волейболисти за последните две десетилетия: Николай Учиков, Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов, Теодор Тодоров и либерото Мартин Иванов. Класата на някогашните национали оказа уверено значение и тимът от Бургас победи на два пъти с по 25:18, с което си обезпечи крайния триумф във финала.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VC Levski Sofia (@vclevskisofia)

Дея спорт победи за първи път в шампионата, откакто доближи до финала и през предходната акция. Левски остава с 13 трофея, а по-рано през сезона завоюва Суперкупата на страната.

„ Сега желая да си умря и да чествам, само че съм извънредно благополучен. Играхме като тим. Само във втория гейм имам някои забележки, когато загубихме централизация. Израснали сме като отбор. Тези волейболисти са играли много време дружно, били са и в чужбина. Показахме мощна игра в този момент, както и в последните три гейма против ЦСКА на полуфиналите “, съобщи треньорът на спечелилите Франческо Кадеду.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР