Девненецът Красен Марков хвана в крачка двама нарушители на Наредбата

...
Девненецът Красен Марков хвана в крачка двама нарушители на Наредбата
Коментари Харесай

Девненец хвана в крачка нарушители на общинска наредба

Девненецът Красен Марков хвана в крачка двама извършители на Наредбата за рекламна активност, лепящи постери за бързи заеми върху фасадата на жилищен блок №1 на ул. " Просвета ".

Освен че ги е снимал с телефона си, Марков е предизвестил мъжа и дамата, че това, което вършат, е нарушаване, подлежащо на имуществена глоба. След забележката те отлепили два от постерите, а други два останали на място.

От наличието на материалите не излиза наяве кой е обектът на рекламата. Репортер под прикритие позвъни на посочения телефон – 0885/ 58-07-11. На позвъняването отговори мъж, който не се показа, само че сподели, че работел от Варна с три банки – " СИБАНК ", " ОББ " и " ПИРЕУС ".

В хода на диалога се подразбра, че той е кредитен медиатор, от което следва да се допусна, че въпросното лице най-вероятно получава комисион при подписване на контракт за заем.

Потърсени за коментар по проблема, от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна не се ангажираха с отговор дали в тази ситуация би могло да става въпрос за незаконна скица или за легално заета пазарна ниша, само че посъветваха жителите да бъдат рационални, тъй като всяко ходатайство оскъпява цената на услугата/заема.

Иначе жителят Красен Марков е алармирал за нарушаването дежурния по община, както и кмета Свилен Шитов. Снимковите материали ще бъдат изпратени на полицията, която има пълномощията и ресурса да откри самоличността на нарушителите, с цел да им бъде формиран акт по Наредбата за рекламната активност на Община Девня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР