Деветнадесетият етап на колоездачната обиколка на Франиця - Тур дьо

...
Деветнадесетият етап на колоездачната обиколка на Франиця - Тур дьо
Коментари Харесай

Шок: Сняг заваля във Франция, прекъсна Тур дьо Франс

Деветнадесетият стадий на колоездачната обиколка на Франиця - " Тур дьо Франс " бе преустановен предварително, към 28 километра преди края му, защото пътят край зимния курорт Вал д`Изер, по който трябваше да минат колоездачите към последното нанагорнище на Монте де Тин, бе ненадейно покрит със сняг.

Това докара и до срутване на земна маса, което направи изцяло невероятно завършването на 127-километровия стадий по прелиминарен проект.

По тази причина съдиите бяха принудени да сложат по-рано край от ограничения за сигурност и да зачетат за дефинитивни резултатите от изкачването на предходната височина Кол де И`Зеран.

Тя бе преодоляна най-бързо от колумбиеца Еган Барнал, който направи невероятна независима офанзива и съумя да вземе повече от 2 минути задатък на досегашния водач Жулиен Алафилип.

С офанзивата си 22-годишният Бернал си обезпечи и обличането на " жълтата фланелка " за утрешния предпоследен 20-и стадий, в който ще бъдат изминати 130 километра от Албървил до Вал Торенс.

 Снимка: AP/БТА

Началото на днешния стадий бе не по-малко трагично от финала му, откакто още на 30-ия километър се оказа, че петият в генералното класиране Тибо Пино няма да може да продължи. Французинът е получил контузия във вчерашния 18-и стадий и малко след началото на днешния стана ясно, че е в неспособност да финишира.

Последваха по-спокойни километри до навлизането в изкачването към Кол де И`Зеран, където тимът на " Инеос ", воден от Барнал и миналогодишния първенец Герайнт Томас, имаше голямо преимущество. Барнал направи брилянтна независима офанзива, а след него такава опита и Томас по отношение на Алафилип.

 Снимка: AP/БТА

За колумбиеца тя се увенча с цялостен триумф и той освен навакса пасива си от 1:30 минути преди днешния старт, само че и съумя да го трансформира в задатък от 25 секунди пред Алафилип. Трети в генералното нареждане продължава да бъде Томас, който към този момент е на 1:06 минути зад съотборника си Барнал.

След спечелилия Барнал в днешния стадий втори до Кол де И`Зеран доближи британецът Саймън Йейтс, а трети бе французинът Уоран Баргюл. Дир.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР