Деветима президенти от Централна и Източна Европа са изразили в

...
Деветима президенти от Централна и Източна Европа са изразили в
Коментари Харесай

Радев не се включи в декларация за подкрепа на Украйна, подписана от европейски президенти

Деветима президенти от Централна и Източна Европа са изразили в обща декларация поддръжката си за цялостта на Украйна и нейната войска. Българския президент Румен Радев обаче не е един от тях.

В декларацията, която беше качена на уеб страницата на и президенство, се осъжда, което беше осъществено от Русия тази седмица, след извършен противозаконен и незачитан от интернационалната общественост референдум. Тя е подписана от президентите на Румъния, Чехия, Словакия, Естония, Полша, Латвия, Литва, Черна гора и Република Северна Македония.

" Подкрепяме Украйна в нейната отбрана против съветската инвазия, пожелаваме Русия неотложно да се изтегли от всички окупирани територии и насърчаваме всички съдружници да усилят доста военната си помощ за Украйна. Всички, които правят закононарушения на експанзия, би трябвало да бъдат подведени под отговорност и изправени пред съда ", се споделя в декларацията.

Освен подписа на Радев обаче липсва и този на президента на Унгария Каталин Новак.

За общата позиция написа и румънският президент Клаус Йоханис в профила си в Туитър, като посочи, че деветте страни заствават твърдо " зад решението от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна ".

Together with the Presidents of
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР