Девет влака са готови да евакуират днес жители на обсадената

...
Девет влака са готови да евакуират днес жители на обсадената
Коментари Харесай

Откриха масов гроб с телата на десетки цивилни украинци в село край Киев

Девет влака са подготвени да изтеглят през днешния ден поданици на обсадената Луганска област в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки известие в Телеграм на губернатора на региона Сергий Гайдай.
Луганска област постоянно е обстрелвана от съветската войска, отбелязва организация Укринформ. На 8 април при ракетен удар по железопътната гара на град Краматорск починаха 52 души, а 109 бяха ранени. Там, подготвяйки се за евакуация, са се намирали към 4 хиляди души, отбелязва украинската организация. Гайдай заяви, че тази заран е било обстрелвано учебно заведение и висока жилищна постройка в Северодонецк, в обсадената част на Луганска област. За благополучие няма жертви, сподели регионалният шеф.
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че опасността за Киев е отслабнала, само че Украйна се готви за борба с съветските сили на изток и прикани жителите на тези региони да ги изоставен.
Гроб с телата на десетки цивилни украинци е бил открит през вчерашния ден в Бузова, освободено село край Киев, което е било окупирано от съветските сили, заяви представител на локалната власт, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки. Тарас Дидич, началник на община Дмитривка, сподели по украинската телевизия, че телата са открити в трап близо до бензиностанция. Броят им следва да бъде конкретизиран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР